Fotbal: Florin Răducioiu - Cred că dacă era de altă naţionalitate, Hagi ar fi primit Balonul de Aur

Fotbal: Florin Răducioiu - Cred că dacă era de altă naţionalitate, Hagi ar fi primit Balonul de Aur

Fostul internaţional Florin Răducioiu, a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că fostul său coleg din Generaţia de Aur, Gheorghe Hagi, ajuns la vârsta de 57 de ani, ar fi fost recompensat cu Balonul de Aur dacă ar fi fost de altă naţionalitate.

"Mie îmi pare rău că Gică Hagi nu a câştigat Balonul de Aur, aşa cum s-a întâmplat cu prietenul lui Hristo Stoicikov. Eu cred că dacă era de altă naţionalitate, Gică Hagi ar fi primit Balonul de Aur. Sunt convins că el este mândru că este român, şi eu la fel, dar foarte rar se întâmplă ca un jucător din Balcani să câştige Balonul de Aur. A fost un jucător mare care m-a făcut şi pe mine să fiu mare pe lângă el, datorită geniului şi tehnicii lui desăvârşite", a declarat Răducioiu, cu ocazia aniversării lui Hagi.

Gheorghe Hagi împlineşte sâmbătă vârsta de 57 ani. În cariera sa, liderul Generaţiei de Aur a României a cucerit Supercupa Europei cu Steaua, a disputat o finală de Cupă a Campionilor şi a mai jucat la Real Madrid (Supercupa Spaniei), FC Barcelona (Supercupa Spaniei), Brescia şi Galatasaray (Cupa UEFA şi Supercupa Europei). La selecţionata României, cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 1994, a adunat 124 de selecţii şi 35 de goluri.
AGERPRES/(V, AS - autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…