Fotbal: Foștii componenți ai "Generației de Aur" i-au adus un ultim omagiu lui Daniel Prodan

Fotbal: Foștii componenți ai "Generației de Aur" i-au adus un ultim omagiu lui Daniel Prodan

Foștii componenți ai "Generației de Aur" i-au adus vineri, la Arena Națională din Capitală, un ultim omagiu fostului lor coleg de la echipa națională a României, Daniel Prodan, decedat miercuri seara, la vârsta de 44 de ani.

Gică Popescu, Adrian Ilie, Bogdan Stelea, Jean Vlădoiu, Miodrag Belodedici, Viorel Moldovan, Marius Lăcătuș, Anton Doboș și Basarab Panduru au aprins lumânări și s-au recules în fața sicriului pe care familia a așezat tricourile Stelei și ale echipei naționale a României cu numerele 6, respectiv 3, purtate de Prodan în cursul carierei sale.

Printre cei care au venit să își ia rămas bun s-au numărat fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, fostul președinte al clubului Steaua, Viorel Păunescu și foștii fotbaliști Dumitru Moraru și Florin Constantinovici. De asemenea, mai mulți angajați ai Federației Române de Fotbal au adus flori și au aprins lumânări la sicriul amplasat la tribuna VIP a Arenei Naționale.

Trupul neînsuflețit al fotbalistului Daniel Prodan, decedat miercuri seara la vârsta de 44 de ani, a fost depus vineri dimineață la Arena Națională din Capitală.

Cortegiul funerar a ajuns în jurul orei 10,00 și a fost așteptat de foști colegi ai lui Daniel Prodan.

Sicriul va fi depus astăzi, începând cu ora 20,00, la Biserica 'Sf. Ilie' din Pipera. Înmormântarea este programată sâmbătă, la ora 14,00, la Cimitirul 'Sf. Ilie' din Pipera.

Daniel Prodan a încetat din viață miercuri seara în urma unui infarct miocardic suferit în locuința sa.

Fostul fundaș a strâns 54 de selecții la echipa națională în perioada 1993-2001, participând cu reprezentativa României la Campionatul Mondial din 1994, unde a fost integralist în toate cele 5 partide, și la Campionatul European din 1996.

Daniel Prodan s-a născut pe 23 martie 1972 la Satu Mare. A evoluat la Olimpia, echipa locală, între 1991-1992. Apoi, a ajuns la Steaua București, formație unde a jucat până în 1996, când s-a transferat la Atletico Madrid, apoi a ajuns în Scoția, la Glasgow Rangers. În 2000 a revenit la Steaua București.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei