Fotbal: Franck Ribery (Bayern Munchen) a devenit cel mai titrat jucător din Bundesliga (9 titluri)

Fotbal: Franck Ribery (Bayern Munchen) a devenit cel mai titrat jucător din Bundesliga (9 titluri)

Atacantul francez Franck Ribery (Bayern Munchen) a devenit sâmbătă jucătorul cel mai titrat din Bundesliga cu nouă titluri de campion al Germaniei, relatează AFP.

Bayern Munchen a câştigat sâmbătă un nou titlu, al şaptelea consecutiv, după ce a învins Eintracht Frankfurt cu 5-1 în ultima etapă şi a încheiat campionatul pe primul loc, cu un avans de două puncte faţă de Borussia Dortmund.

Ribery, 36 ani, care se desparte de Bayern la finalul acestui sezon, are acum în palmares 9 titluri, în 2008, 2010, 2013-2019. Francezul îi devansează la acest capitol pe alţi jucători bavarezi emblematici precum Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger, Oliver Kahn, Mehmet Scholl, toţi cu câte opt titluri, cărora li s-a adăugat de sâmbătă şi olandezul Arjen Robben.

La 23 ani, atacantul francez Kinglsey Coman şi-a trecut sâmbătă în palmares al optulea titlu, două în Franţa, două în Italia şi patru în Germania. Dar două dintre ele ţin mai mult de statistică, pentru că el a jucat un singur meci pentru PSG în sezonul 2012/2013, când parizienii au obţinut titlul, şi tot un meci pentru Juventus în sezonul 2015/2016. Dar pentru statistica oficială, un singur meci este suficient de a revendica titlul de campion. Coman a fost campion cu toate echipele la care evoluat de când a devenit jucător profesionist. În 2016, el a câştigat chiar două titluri, cu Juve, unde a jucat un meci în august şi apoi cu Bayern unde a sosit la finalul mercato de vară.

Kingsley Coman a câştigat titlurile sale cu PSG (2013, 2014), Juventus (2015, 2016) şi Bayern Munchen (2016, 2017, 2018, 2019).
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”