Fotbal: FRF a obţinut acordul clubului american Columbus Crew pentru a-l folosi pe Măţan la CE de tineret

Fotbal: FRF a obţinut acordul clubului american Columbus Crew pentru a-l folosi pe Măţan la CE de tineret

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marţi, că a obţinut acordul grupării americane Columbus Crew, care l-a transferat săptămâna trecută pe Alexandru Măţan de la FC Viitorul, pentru a-l folosi pe mijlocaşul ofensiv la partidele echipei naţionale de tineret a României din cadrul Campionatul European U21.

"Proaspăt transferat în Statele Unite ale Americii, Alex Măţan este primul jucător care s-a prezentat sub comanda lui Adrian Mutu. Având în vedere că la momentul în care convocările pentru jucătorii din străinătate au fost trimise, conform regulilor UEFA, transferul său la Columbus Crew nu fusese oficializat, convocarea pentru Măţan nu a fost trimisă clubului american. Totuşi, staff-ul echipei naţionale U21 a discutat cu oficialii clubului din Statele Unite şi au obţinut acordul acestora de a-l lăsa pe Alex să evolueze la Campionatul European. Astfel, mijlocaşul s-a prezentat în cantonamentul de la Buftea, fiind primul tricolor care a ajuns la Centrul Naţional de Fotbal de la Buftea", informează FRF pe site-ul oficial.

Marţi dimineaţă, Alexandru Măţan a efectuat o şedinţă de pregătire sub îndrumarea preparatorului fizic Vlad Nicoară.

Măţan face parte din lotul de 23 de jucători care va participa la faza grupelor Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia (24-30 martie).

Reunirea "tricolorilor" este programată începând cu data de 17 martie 2021, în funcţie de meciurile pe care le au jucătorii la echipele lor de club. "Tricolorii" vor face deplasarea la Budapesta pe 21 martie, cu o cursă charter şi se vor caza la Hotelul Marriott din capitala Ungariei, un stabiliment de 5 stele situat pe malul Dunării, aproape de centrul oraşului.

Reprezentativa Under-21 a României va participa în perioada 24-30 martie la faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Ţările de Jos, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Programul României U21:
24 martie, 22:00: România - Ţările de Jos
27 martie, 19:00: Ungaria - România
30 martie, 19:00: Germania - România

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie 2021, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.
AGERPRES (AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Viitorul FC/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...