Fotbal: Gerard Pique va juca în continuare pentru naționala Spaniei

Fotbal: Gerard Pique va juca în continuare pentru naționala Spaniei

Gerard Pique, fundașul echipei FC Barcelona, a asigurat miercuri că va juca în continuare pentru naționala de fotbal a Spaniei, pe care o consideră "o familie", relatează cotidianul francez L'Equipe.

Gerard Pique s-a prezentat într-o conferință de presă pentru a încerca să pună capăt polemicii legate de faptul că el a susținut referendumul din Catalonia. "Prima zi de antrenament a fost grea. Nu este plăcut când oamenii care țin cu echipa ta sunt împotriva ta. Sunt aici pentru a încerca să schimb această situație", a declarat fundașul Barcei.

Fluierat și insultat de suporterii "la Roja", Pique a ținut să-și exprime din nou atașamentul față de națională: "Vreau să ajut cât de mult pot. Trebuie să ne concentrăm să obținem cele trei puncte împotriva Albaniei. Astfel, vom fi ca și calificați (la Mondial — n. r.). Nu e posibil ca implicarea mea să fie pusă sub semnul întrebării. Vin aici (la națională — n. r.) de când am 15 ani. Consider că e o familie. Mă doare că lumea se poate îndoi de implicarea mea. Sunt mândru să fac parte din naționala Spaniei și din acest grup. Mesajul meu este următorul: 'Să nu vă îndoiți de implicarea mea'".

Pique a menționat că nu regretă că și-a spus părerea despre situația din Catalonia. "E ceea ce simt. Nu putem gândi cu toții la fel. Cred că lumea trebuie să poată vota. Îi înțeleg și îi respect pe oamenii care gândesc altfel", a afirmat jucătorul.

Pique a revendicat dreptul de a vorbi despre politică, chiar și în calitate de jucător de fotbal: "Dar de ce să nu te exprimi? Înțeleg că unii fotbaliști nu se bagă și îi respect. Și ei trebuie să mă respecte. De ce n-ar putea un fotbalist să vorbească despre politică?".

Jucătorul s-a arătat "convins că multă lume în Spania e în favoarea votului în Catalonia. Vreau să spun că fiecare își poate exprima opinia. E ceea ce contează. Va fi greu să opresc fluierăturile, dar ce exprim eu este foarte rațional. Mă simt stânjenit pentru coechipierii mei. Ei nu merită ca un coleg să fie fluierat".

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina