Fotbal: Germanul Thomas Tuchel, numit în postul de antrenor al echipei Chelsea Londra (oficial)

Fotbal: Germanul Thomas Tuchel, numit în postul de antrenor al echipei Chelsea Londra (oficial)

Germanul Thomas Tuchel a fost numit oficial în funcţia de antrenor al echipei Chelsea Londra, cu care a semnat marţi un contract pe o perioadă de 18 luni, cu opţiune de prelungire, a anunţat clubul englez, citat de agenţia DPA.

Demis de formaţia franceză Paris Saint-Germain chiar înainte de Crăciun, Tuchel îi succede lui Frank Lampard la cârma grupării londoneze, aflată pe locul al nouălea în Premier League, la patru puncte de locurile calificative pentru Liga Campionilor, la jumătatea sezonului.

"Avem cu toţii cel mai mare respect faţă de munca lui Frank Lampard şi moştenirea sa la Chelsea. Dar, în acelaşi timp, sunt foarte nerăbdător să-mi întâlnesc noua echipă şi să particip la cel mai incitant campionat de fotbal", a precizat Thomas Tuchel într-un comunicat.

"Nu este niciodată uşor să schimbi antrenorul la jumătatea sezonului, însă noi suntem foarte fericiţi că am atras unul dintre cei mai buni antrenori din Europa, în persoana lui Thomas Tuchel", a spus directoarea generală a clubului Chelsea, Marina Granovskaia.

Thomas Tuchel (47 ani) o va conduce pentru prima oară pe Chelsea într-un meci oficial miercuri, când londonezii vor primi vizita formaţiei Wolverhampton, în cadrul etapei a 20-a din Premier League.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante