Fotbal: Gigi Becali a făcut o demonstraţie de forţă în faţa LPF şi a obţinut păstrarea contractului de drepturi TV

Fotbal: Gigi Becali a făcut o demonstraţie de forţă în faţa LPF şi a obţinut păstrarea contractului de drepturi TV

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, a susţinut joi, înaintea Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, o conferinţă de presă în cadrul căreia a rupt contractul adiţional pentru drepturile de difuzare a meciurilor din sezonul viitor al Ligii I, care urma să fie votat, obţinând ulterior, după o discuţie cu deţinătorii drepturilor, menţinerea în vigoare a vechii înţelegeri.

Becali s-a arătat nemulţumit de schimbările apărute în actul adiţional, dorind ca federaţia să negocieze cu televiziunile o sumă mai mare odată cu trecerea la sistemul cu 16 echipe în Liga I.

"Ce scrie aici aşa va fi. Vin să propună două milioane de euro amendă că nu s-au jucat şapte meciuri, aici putem să discutăm maximum 700.000 sau meciuri din viitor. Actul ăsta adiţional, eu, Becali, îl rup ca pe vremuri şi îl calc şi în picioare. Cu binele nu înţeleg. Aşa calc eu mizeria şi minciuna şi invenţiile celor care vor să îşi bată joc de oameni. Ăsta e contract care trebuie respectat. Eu atrag atenţia federaţiei în felul următor, aţi vrut să faceţi 16 echipe, bun, Burleanu a spus că vrea campionat atractiv, dar pentru asta trebuie să cer mai mulţi bani. Dacă faci locul 7-8 să joace cu locul 3 e mai atractiv, atunci trebuie să cer mai mulţi bani la televiziuni. Cheamă televiziunile şi negociază cu ei câţi bani daţi în plus, că poate televiziunile spun că tot atâţia bani dau. Dacă a zis atractiv, să încerce să negocieze şi să ia mai mulţi bani de la televiziuni şi atunci voi avea şi eu încredere în Burleanu. Eu îl rog să facă o înţelegere cu televiziunile", a declarat Becali în timp ce rupea contractul propus în faţa camerelor de televiziune.

El a precizat că gruparea pe care o reprezintă va ataca la TAS o eventuală schimbare a contractului şi în instanţele civile: "Peste mine niciodată nu veţi fi stăpâni. Acum avem ac de cojoc, de la TAS putem să mergem la instanţa civilă şi putem să atacăm hotărârile Comitetului Executiv şi să plătească federaţia şi putem chiar să cerem persoanele să vină în garanţie. Ei să înţeleagă că nu se mai poate aşa. O să suportăm cât o să suportăm şi o să formăm altă forma de difuzare, la alte televiziuni. Eu nu merg în Adunarea Generală pentru că nu vreau să mă cert ei, trebuie să înţeleagă. Eu nu ţin cont de votul lor, eu sunt parte din contract şi am nişte drepturi pe care nu pot să mi le ia acest contract, nu poate fi încălcat decât prin unanimitate. Un singur vot strică toată adunarea. Mie trebuie să îmi respecte drepturile din contractul ăsta. Eu mă pot duce în instanţă şi îmi iau banii din contractul ăsta, cu sfinţenie trebuie să-l respecte. O să avem soluţie, sunt atâtea televiziuni, facem repede o combinaţie. Eu vreau să se respecte contractul ăsta cu sfinţenie, să nu schimbe nici măcar o virgulă".

După o discuţie de câteva minute cu reprezentanţii companiei deţinătoare a drepturilor TV, Adrian Tomşa şi Orlando Nicoară, Becali a ieşit din sediul LPF, anunţând că a primit promisiunea că va fi respectat vechiul contract şi în sezonul următor.

"Am ieşit repede, am vorbit cu Tomşa care m-a asigurat că nu se va schimba nimic în contract. I-a deranjat ce a făcut Craiova, că a zis că nu mai joacă meciul ăla, că au zis să fie în contract şi o chestie de genul ăsta, nu fiecare cum îi vine ceva în cap să nu mai joci un meci. Şi are dreptate. A zis că nu vor fi penalităţi, că se va menţine contractul, se va respecta cu sfinţenie. Era şi Nicoară, s-a cam supărat că am făcut eu nişte aluzii. M-a asigurat că va fi în favoarea noastră şi că vor da şi mai mulţi bani. De aia i-am spus lui Burleanu să se întâlnească cu ei să vadă ce se întâmplă", a declarat Becali la ieşirea din sediul LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat în 2019 drepturile de televiziune pentru meciurile din Liga I, pentru o perioadă de 5 ani, către compania EaD, la pachet cu drepturile comerciale, pentru suma de 28 de milioane de euro, plus TVA, pentru fiecare sezon.
AGERPRES (A-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...