Fotbal: Gigi Becali vrea să cumpere jucători pentru Steaua printr-un club din Liga a II-a

Fotbal: Gigi Becali vrea să cumpere jucători pentru Steaua printr-un club din Liga a II-a

Finanțatorul Gigi Becali a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, că intenționează să achiziționeze fotbaliști printr-un club din Liga a II-a, care să evolueze sub formă de împrumut la Steaua București, pentru a nu risca să piardă bani în cazul în care o instanță îl va obliga să plătească prejudiciul de 37 de milioane de euro către Clubul Sportiv al Armatei Steaua.

"Eu ca să mă protejez vreau să fac ceva, pentru că nu știu ce se întâmplă, poate câștigă ei (n.r. — MApN) și de unde 37 de milioane... Poate mai dă un tribunal ceva, iar eu vreau să îmi protejez banii. Nu fac nimic ascuns, nu fac nicio evaziune, dar trebuie să găsesc un club în Divizia B, să îl iau, să bag banii în echipa aia, să cumpăr jucătorii pe echipa aia și să îi dau apoi la Steaua împrumut să joace. Asta ca să îmi protejez banii, că deja am trei milioane de euro dați. Plus vreo 10 milioane de recuperat din urmă. Deci ca să mă protejez, trebuie să mă duc la Clinceni sau altă echipă din B. Bag patru milioane, cumpăr jucătorii pe Clinceni și gata. O spun ca să se știe, dacă nu e legal să îmi spună. Mie mi-e frică pentru că e posibil orice. M-am învățat minte, eu pușcărie nu mai vreau să fac. Doar nu sunt prost să iau 5-10 jucători tineri, de viitor, și după aia, poate să câștige ei (n.r. — MApN) și să le dau eu pe tavă cadou jucătorii, să îi vândă și să ia 15-20 de milioane pe ei. Deci tineri nu o să vedeți transferați (n.r. — la Steaua). O să vedeți la echipă de B. Ce ar fi să îi cumpăr pe Florin Tănase și Răzvan Marin (n.r. — de la FC Viitorul), să îi cresc la Steaua și să îi ia ei de buni peste vreo doi ani. Ca să ia ei prejudiciul. Deci eu nu fac pe ascuns nimic, vreau să îmi protejez banii. E posibil să vorbesc cu avocații și să facem acte de dare în plată. Adică iau jucătorul, îi plătesc salariul tot, dar iau în plată, adică un fel de garanție de gradul I. Adică în caz de orice, eu să îmi iau banii pe care i-am dat, iar diferența să o ia clubul respectiv. Deci vreau să îmi securizez banii. Trebuie să ne luptăm cu tâlharii, care cred ei că sunt puternici", a explicat Becali.

El a adăugat că nu poate fi calculat un prejudiciu de 37 de milioane pentru cei zece ani în care a folosit marca pe care a câștigat-o CSA Steaua în instanță, deoarece clubul pe care îl patronează nu a produs prejudiciu, ci beneficiu. "Zic ei prejudiciu de 37 de milioane de euro pe zece ani. Dar marca asta de au câștigat-o, ei au înregistrat-o în 2013. Eu am înregistrat-o în 2003, iar ei au câștigat-o. Dar nu poți să ceri bani pe ceva ce nu ai avut. În al doilea rând, nu ți-am adus nicio vătămare, cum să ceri prejudiciu? Eu ți-am adus imagine și beneficiu pentru că am ținut marca pe pieptul Stelei și am jucat în Europa. Voi aveți marca de doi ani, ați produs vreun ban cu ea? Voi luați bani toată ziua de la buget, Becali dă bani la buget, dar nu e bun, trebuie desființat. Valoarea unei mărci o dă piața, să facă licitație. Și cât valorează eu plătesc după aia dublu. Dar mai mult de 10-15.000 de euro pe an, ca jucărie, așa, să se distreze cineva cu ea, nu are cum să facă. Pentru că marca aia e un desen. Eu mai înregistrez încă cinci mărci, o să o fac pentru ca oamenii să înțeleagă faptul că un desen nu are importanță. Fotbalul nu are nevoie de marcă pentru a fi vândut, fotbalul produce o marcă, el produce bani. Am făcut și eu marketing câțiva ani, magazine etc. M-am uitat pe bilanț, pierdere de cam 10.000 de euro pe lună. Și am desființat. Eu mai bine stau degeaba decât să muncesc degeaba", a spus oficialul.

Gigi Becali este de părere că MApN și CSA Steaua vor să distrugă clubul din Liga I. "Comunicatul de presă al MApN este așa de mincinos, mârșav și ascuns încât îl numesc preacurvie publică. Acum au făcut-o prea de oaie cu această evaluare. Ei spun cât costă marca, dar nu spun cum s-a făcut evaluarea, unde e transparența? Ei vor 37 de milioane, păi cine le dă banii ăia? Dar 37 de milioane de la Steaua ce înseamnă? Înseamnă insolvență pentru Steaua, faliment și Divizia D. Ei asta vor, desființarea Stelei. Ministrul să spună că e tehnocrat, că nu are putere politică. Dar dacă zice că e de bună-credință, măcar să stea la banca lui și să nu se mai bage. Că nu ești ministru puternic, ești acolo un fel de Ťtra-la-la-lať că nu ai putere. Dacă vor clubul, să vină cineva să spună. Eu îl dau, gata, ce, eu vreau să îmi trăiască familia. Să îmi spună cui trebuie să dau clubul și îl dau. Dar ei nici asta nu vor, ei vor să distrugă Steaua", a afirmat Becali.

Referitor la un transfer al fotbalistului Nicolae Stanciu la Zenit Sankt Petersburg, echipă antrenată de Mircea Lucescu, Gigi Becali a spus: "El valorează 10, dar putem să ajungem până la 8 milioane. Dar nu dăm nimic până la calificările din Liga Campionilor. Dacă ne calificăm, urmează play-off-ul și putem merge în grupe, așa că nu mai dau nimic. De ce să nu iau 25 de milioane după aia? Că pentru Varela am și acum 3 milioane ofertă".

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București a anunțat, marți, într-un comunicat de presă, că, în urma procedurilor derulate de evaluatorul independent, taxa de licență pentru folosirea brandului "Steaua București" la fotbal a fost stabilită la valoarea de 3.694.220 euro pe an, fără TVA.

De asemenea, prejudiciul pentru folosirea mărcii de către FC Steaua fără acceptul CSA "Steaua București" a fost stabilit la valoarea de 36.826.310 euro.

CSA Steaua și Fotbal Club Steaua, grupare patronată de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce la sfârșitul anului 2014 Clubul Sportiv al Armatei a câștigat în instanță marca "Steaua București".

La 22 februarie, marca "Steaua București" a fost evaluată de o comisie a Ministerului Apărării Naționale la aproximativ 57,3 milioane de euro.

De la începutul conflictului, cele două cluburi nu au mai ajuns la un acord privind închirierea bazei sportive din Bulevardul Ghencea, iar echipa din Liga I nu a mai putut să dispute meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Steaua.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria