Fotbal: Griezmann, desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2016

Fotbal: Griezmann, desemnat cel mai bun jucător de la EURO 2016

Atacantul francez Antoine Griezmann a fost desemnat cel mai bun fotbalist de la EURO 2016 de către comisia de observatori tehnici ai UEFA, condusă de fostul internațional român Ionuț Lupescu.

Antoine Griezmann a încheiat cu șase goluri și două pase decisive EURO 2016, în care Franța a pierdut finala în fața Portugaliei (0-1 după prelungiri). Jucătorul de 25 de ani a avut o mare influență mai ales în fazele eliminatorii, punctând de două ori în semifinala cu Germania (2-0), la fel cum o făcuse și în optimi de finală împotriva Irlandei (2-1, după ce "les Bleus" au fost mult timp conduși).

Griezmann a avut o evoluție mai puțin convingătoare în meciul de deschidere, 2-1 împotriva României, în care a fost înlocuit în minutul 66. El a fost introdus târziu în al doilea joc, 2-0 cu Albania, în care a deschis scorul în ultimul minut al timpului regulamentar de joc

Ionuț Lupescu a afirmat: "Antoine Griezmann a fost o amenințare în fiecare partidă pe care a jucat-o. Muncește mult pentru echipă și este dotat cu tehnică, viziune și calități de finalizator. Toți observatorii tehnici au fost de acord că el a fost jucătorul de excepție al turneului".

Din comisia de observatori tehnici ai UEFA, alcătuită din 13 membri, au mai făcut parte Sir Alex Ferguson, Alain Giresse, David Moyes, Packie Bonner, Mixu Paatelainen, Savo Milosevic, Peter Rudbak, Gareth Southgate, Thomas Schaaf, Jean-François Domergue, Gines Melendez și Jean-Paul Brigger.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…