Fotbal: Ianis Hagi - Ne aşteptam să jucăm finala, dar suntem fericiţi că i-am făcut mândri pe suporteri

Fotbal: Ianis Hagi - Ne aşteptam să jucăm finala, dar suntem fericiţi că i-am făcut mândri pe suporteri

Fotbalistul Ianis Hagi a declarat, vineri noaptea, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la Campionatului European de tineret din Italia şi San Marino, că se aştepta să joace finala turneului final, dar a precizat că este fericit şi cu atingerea fazei semifinalelor pentru că i-a făcut mândri pe suporterii români.

"Ne aşteptam să vină suporteri la aeroport, dar nu chiar atâţia. Suntem fericiţi că am reuşit să îi facem mândri. Pentru ei jucăm. Sincer, aşteptam mai mult de la noi, aşteptam să jucăm finala. Pentru asta am mers la Campionatul European, dar chiar şi aşa suntem fericiţi că am scos o ţară întreagă pe stradă, oamenii au venit să ne aştepte la aeroport la 2.30 noaptea.... e ceva incredibil. Este un vis, un vis împlinit. Sper să o ţinem pe aceeaşi linie şi să reprezentăm ţara cât mai bine", a afirmat Ianis Hagi la postul Telekom Sport.

Fotbaliştii echipei naţionale de tineret a României au fost întâmpinaţi, vineri noaptea, pe Aeroportul Henri Coandă, de aproximativ 500 de suporteri la întoarcerea din Italia , acolo unde au realizat cea mai mare performanţă din istoria selecţionatei U21, atingerea fazei semifinalelor la un Campionat European.

Chiar dacă charter-ul delegaţiei României a aterizat în jurul orei 2.30, fanii au ţinut să fie prezenţi la Otopeni şi să le facă o primire spectaculoasă jucătorilor conduşi de Mirel Rădoi. Fluturând steaguri tricolore, suporterii i-au aplaudat şi au scandat în mai multe rânduri "Sântem mândri de voi!" şi "România".

Vizibil emoţionaţi, unii dintre ei cu lacrimi în ochi, fotbaliştii au cântat alături de fani "România ale, România ale, hop-hop-hop", celebrul repertoriu care a acompaniat fiecare succes al "tricolorilor mici" de la Campionatul European găzduit de Italia şi San Marino.

Selecţionata României a fost învinsă de Germania cu scorul de 4-2 (1-2), joi seara, în semifinalele Campionatului European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, pe Stadionul Renato Dall'Ara din Bologna.

Echipa naţională de tineret s-a calificat în premieră în semifinalele unui Campionat European de fotbal Under-21, dar a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

România nu a mai participat la Jocurile Olimpice din 1964, când selecţionata noastră ajunge în sferturile de finală. Aceasta va fi a patra participare a României în turneul olimpic de fotbal, după ediţiile din 1924, 1952, 1964.
AGERPRES (A, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

2 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

3 Noi detalii despre românca ucisă de rechin în Egipt

4 Cum a găsit CNSAS documentele olografe care au dovedit că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

5 Dezvăluiri șocante despre corupția din Armata Rusiei / Soldați forțați să se prostitueze și ofițeri care inventează trupe pentru a le încasa solda