Fotbal: Intermediarul ce a organizat zborul în care şi-a pierdut viaţa Emiliano Sala va fi judecat în octombrie 2021

Fotbal: Intermediarul ce a organizat zborul în care şi-a pierdut viaţa Emiliano Sala va fi judecat în octombrie 2021

Un bărbat suspectat că a jucat rolul de intermediar pentru a organiza zborul în care şi-a pierdut viaţa fotbalistul Emiliano Sala în 2019 a compărut luni prin videoconferinţă în faţa unui tribunal din Cardiff (Ţara Galilor) şi va fi judecat în octombrie 2021, transmite AFP.

La audierea de luni, David Henderson, 66 de ani, a pledat nevinovat la acuzaţiile de încălcare a legislaţiei aeriene. El este acuzat că a pus în pericol securitatea unei aeronave şi că a încercat să debarce un pasager fără permisiune sau autorizaţie validă.

Acest bărbat originar din comitatul East Yorkshire (nordul Angliei) a fost eliberat pe cauţiune. Procesul său este prevăzut pe 18 octombrie 2021, a indicat judecătoarea Tracey Lloyd-Clarke.

Avocatul lui Henderson, Stephen Spence, s-a întrebat dacă oraşul Cardiff este un "loc potrivit" pentru desfăşurarea unui proces echitabil, ţinând cont de legătura lui Emiliano Sala cu clubul de fotbal din capitala Ţării Galilor.

Micul avion privat în care se aflau atacantul argentinian de 28 de ani şi pilotul David Ibbotson s-a prăbuşit în Marea Mânecii pe 21 ianuarie 2019. Jucătorul se întorcea din oraşul francez Nantes la Cardiff, după ce clubul galez îl transferase pentru 17 milioane de euro.

Corpul jucătorului, a cărui dispariţie a provocat emoţie în lumea fotbalului, a fost găsit în epava aparatului două săptămâni mai târziu, la o adâncime de 67 m. Corpul pilotului de 59 ani nu a fost însă găsit.

În raportul său definitiv publicat în martie 2020, Biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene (AAIB) a estimat că pilotul a pierdut controlul avionului în timpul unei manevre efectuate la o viteză prea mare, probabil pentru a evita vremea rea şi a pilota la vedere.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale