Fotbal: Iordănescu - Alibec putea să ne ofere mai mult la primul meci ca titular la echipa națională

Fotbal: Iordănescu - Alibec putea să ne ofere mai mult la primul meci ca titular la echipa națională

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, miercuri seara, la finalul partidei amicale România - Congo (scor 1-1), că atacantul Denis Alibec putea să "ofere mai mult" la primul său meci ca titular pentru echipa națională de fotbal.

"Pe Alibec trebuie să îl vedem în continuare. Sunt convins că poate mai mult și că poate trage echipa după el. Dar astăzi, la primul lui meci ca titular la națională, putea să ne ofere mai mult", a spus selecționerul la postul Digi Sport.

De asemenea, Iordănescu s-a arătat nemulțumit de prestația jucătorilor legitimați la cluburi din străinătate, de la care a afirmat că așteaptă să își intre în ritm. "Consider că am făcut o primă repriză bună, în care am avut inițiativă, am controlat jocul prin posesie și cred că ar fi trebuit să închidem meciul la ocaziile pe care le-am avut și atunci altul ar fi fost rezultatul final. În repriza a doua am scăzut în joc, jucătorii care au intrat trebuiau să vină cu un plus care să dea din nou potență jocului. Sper ca jucătorii noștri care evoluează în străinătate să își intre în ritm. S-a văzut la unii dintre ei că lipsește ritmul de joc și că suferă prin prisma faptului că nu joacă la echipele de club. Iar acest lucru a dăunat în repriza a doua", a adăugat el.

Tehnicianul a explicat și motivul pentru care Vlad Chiricheș a purtat banderola de căpitan în locul lui Răzvan Raț: "A fost decizia mea, vreau să considerați că și Chiricheș poate fi căpitan în orice moment. Am încercat să îl las pe Răzvan Raț să se concentreze pe joc pentru că venea după o lungă absență. Și în același timp am vrut să îl determin pe Chiricheș să aibă și mai multă responsabilitate și să facă o partidă bună, ceea ce a și făcut".

Echipa națională de fotbal a României a terminat la egalitate cu formația Republicii Democratice Congo, scor 1-1 (1-0) , miercuri seara, pe stadionul Giuseppe Sinigaglia din Como (Italia), într-un meci amical din cadrul pregătirilor pentru EURO 2016.

Tricolorii au deschis scorul în min. 27 prin Nicolae Stanciu, iar congolezii au egalat prin Jeremy Bokila, fostul atacant al Petrolului Ploiești, în min. 87.

Următorul meci de pregătire al echipei României pentru EURO 2016 (10 iunie-10 iulie) va avea loc în data de 29 mai, pe stadionul Olimpic din Torino, de la ora locala 20,30 (ora României), împotriva Ucrainei, echipă calificată și ea la turneul final.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”