Fotbal: Iorgulescu (LPF) - Cel mai indicat selecționer era Olăroiu, la Contra există un semn de întrebare

Fotbal: Iorgulescu (LPF) - Cel mai indicat selecționer era Olăroiu, la Contra există un semn de întrebare

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că antrenorul cel mai indicat pentru a prelua funcția de selecționer al echipei naționale a României în acest moment era Cosmin Olăroiu, precizând că în ceea ce îl privește pe Cosmin Contra, care a ajuns la un acord de principiu cu FRF, "există un semn de întrebare".

"Cel mai indicat selecționer acum era Olăroiu (n.r. — în prezent antrenorul formației Al Ahli Dubai). Dacă au avut șanse ceilalți antrenori și Cosmin a avut. Cei de la federație au făcut niște discuții cu Olăroiu, dar trebuia insistat mai mult. Trebuia să meargă în Dubai să discute cu șefii lui de acolo pentru a-i da acceptul să vină la națională. Probabil cei de la federație s-au gândit la prietenia mea cu el, dar când e vorba de meserie Olăroiu nu ține cont nici de familia lui, cu atât mai puțin de mine. Nu depindea numai de el să vină, el e deschis și vrea să vină la națională, doar că nu au insistat. Înainte de a-l aduce pe Daum cei de la FRF au fost la Lucescu să îl aducă, dar i-a refuzat. Olăroiu nu i-a refuzat, dar ei nu s-au deplasat până acolo. Părerea mea e că trebuiau să ceară audiență la șefii clubului din Dubai și să forțeze nota, ceea ce nu au făcut. Eu cred însă că Olăroiu va fi la un moment dat și antrenor la națională", a spus Iorgulescu.

Acesta a afirmat că pentru Cosmin Contra naționala va fi o responsabilitate mult mai mare, dar a precizat că nu va vota împotriva numirii lui în funcția de selecționer în cadrul Comitetului Executiv al FRF. "Pe Contra îl apreciez ca antrenor, dar există un semn de întrebare pentru că funcția de selecționer e o altă meserie. E mult mai greu și e o responsabilitate mult mai mare. Nu vreau să comentez, să nu mi se ia în nume de rău. Contra a fost și el un mare jucător, e un băiat de caracter și nu vreau să intru în conflict cu federația sau cu el. La națională s-a văzut că nu au fost luați jucătorii în formă la momentul respectiv de către Daum, pe ideea că reformăm echipa. Nu, la națională avem nevoie de rezultate. Naționala nu e o echipă de club, cum a format Hagi la Viitorul. Aici, dacă nu ai rezultate, nu poți să stai. Din 2 în 2 ani trebuie să te califici, dacă nu, vine altcineva. Dar nu voi vota împotriva lui Contra în Comitetul Executiv. Și lui Contra trebuie să-i dăm șansa lui și să sperăm că are capacitatea să conducă echipa națională, toți ne dorim acest lucru. Domnul Daum trebuia să plece mai repede sau nu trebuia pus selecționer. Eu mi-am spus părerea și la vremea respectivă, dar nu am fost luat în seamă", a menționat Iorgulescu.

Președintele LPF susține că membrii Comisiei Tehnice a FRF, cu excepția lui Mihai Stoichiță, nu au experiență pentru a propune selecționerul primei reprezentative a României. "Comisia Tehnică a FRF nu este una care să poată propune antrenori de valoare pentru echipa națională. Pentru că acei membri ai comisiei nu au experiență. În afară de Stoichiță, care are un CV, ceilalți nu au experiență în domeniu, în fotbalul intern și internațional, ca să poată propune un antrenor. Sunt atâția foști fotbaliști care nu sunt băgați în seamă, iar asta nu e normal", a adăugat Iorgulescu.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum , ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum , înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Germanul Christoph Daum (63 de ani), primul selecționer străin al reprezentativei României, a fost instalat în luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil până la sfârșitul acestui an. Oficialii Federației Române de Fotbal au avut o listă cu posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care s-au aflat Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

FRF a negociat cu antrenorul formației CFR Cluj, Dan Petrescu , dar cele două părți nu au ajuns la un acord. Ulterior, postul de selecționer i-a fost propus tehnicianului echipei Dinamo, Cosmin Contra, care a acceptat. La 17 septembrie, Contra și conducerea federației au ajuns la un acord de principiu în ceea ce privește detaliile contractuale. Numirea lui Cosmin Contra și contractul acestuia urmează a fi supuse spre aprobare Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal pentru ca tehnicianul să preia oficial funcția de selecționer al României.

Echipa națională de fotbal a României a pierdut orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018, după ce a fost învinsă de selecționata Muntenegrului cu scorul de 1-0 (0-0), la 4 septembrie, pe Gradski Stadion din Podgorica, într-un meci din Grupa E a preliminariilor competiției.

România mai are de jucat două partide în această campanie, cu Kazahstan pe 5 octombrie, la Ploiești, și cu Danemarca, pe 8 octombrie, în deplasare. În momentul de față, echipa națională ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, având 9 puncte, cu 10 mai puține decât liderul Polonia.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...