Fotbal: Italianul Antonio Conte, antrenor la Chelsea din sezonul următor

Fotbal: Italianul Antonio Conte, antrenor la Chelsea din sezonul următor

Actualul selecționer al Italiei, Antonio Conte, va fi antrenorul lui Chelsea după Euro 2016, pentru următoarele trei sezoane, a anunțat luni clubul londonez.

La Chelsea, Conte (46 ani), care a calificat Italia la Euro 2016 din Franța (10 iunie — 10 iulie), va fi succesorul olandezului Guus Hiddink, care a asigurat interimatul după plecarea lui Jose Mourinho de la clubul londonez la jumătatea lunii decembrie.

''Sunt foarte nerăbdător să lucrez la Chelsea'', a declarat tehnicianul itaian. ''Sunt mândru că sunt selecționerul țării mele și doar un rol la fel de atractiv, precum cel de a o antrena pe Chelsea, ar putea urma. Chelsea este urmărită de toată lumea, fanii săi sunt pasionați și ambiția mea este să obțin și mai multe victorii decât în Italia. Sunt mulțumit că s-a făcut acest anunț, pentru că acum totul este clar, iar speculațiile vor înceta''.

După Gianluca Vialli, Claudio Ranier, Carlo Ancelotti și Roberto Di Matteo, fostul mijlocaș defensiv al lui Juventus Torino, pe care a antrenat-o apoi cu succes între 2011 și 2014, va fi al 5-lea antrenor italian al lui Chelsea.

După 32 de etape, Chelsea ocupă în acest sezon locul 10 în Premier League. Numit în decembrie în locul lui Mourinho, care nu a reușit să stopeze căderea campioanei en titre, Hiddink a redresat situația în interimatul său. Totuși, el nu va reuși foarte probabil să califice clubul londonez în Liga Campionilor, din care a fost eliminat în optimile de finală, în martie, de Paris Saint-Germain (2-1, 2-1).

AGERPRES (autor: Teodor Ciobanu, editor: Teodora Oprea, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante