Fotbal: Italianul Jorginho, desemnat jucătorul anului de către UEFA

Fotbal: Italianul Jorginho, desemnat jucătorul anului de către UEFA

Mijlocaşul italian de origine braziliană Jorginho, dublu campion european în această vară, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului 2020/2021 de către UEFA, joi, într-o ceremonie desfăşurată la Istanbul, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Jorginho a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi EURO 2020 cu naţionala Italiei. El a executat penalty-ul decisiv la loviturile de departajare în semifinala cu Spania, aducând calificarea Squadrei Azzurra în finală.

Jorginho a fost preferat coechipierului său francez Ngolo Kante, desemnat cel mai bun mijlocaş al anului de forul continental, şi mijlocaşului belgian Kevin De Bruyne, de la Manchester City. Mijlocaşul lui Chelsea îi urmează în palmares atacantului polonez Robert Lewandowski (Bayern Munchen).

Jorginho (29 ani), al cărui nume a apărut ca posibil candidat la câştigarea ''Balonului de Aur'' după câştigarea titlului european cu Italia, nu a putut asista la ceremonie, din cauza restricţiilor sanitare impuse de Marea Britanie.

''Sunt foarte fericit pentru premiu. Le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat în acest sezon, suporteri, jucători, antrenori, dar şi celor care nu au crezut în mine, deoarece m-au motivat să muncesc mai mult'', a transmis Jorginho, într-un mesaj video.

Jorginho şi-a completat palmaresul în această vară şi cu Supercupa Europei, câştigată cu Chelsea, în faţa lui Villarreal.

Titlul de cea mai bună jucătoare a sezonului a fost acordat de UEFA spaniolei Alexia Putellas (27 ani), care a cucerit trofeul Ligii Campionilor cu FC Barcelona. Ea s-a impus în faţa coechipierelor Jennifer Hermoso şi Lieke Mertens.

Putellas îi succede în palmares danezei Pernille Harder (Chelsea), care a pierdut anul acesta finala Ligii Campionilor (0-4).
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...