Fotbal: Japonezul Kazuyoshi Miura a devenit cel mai vârstnic jucător din toate timpurile

Fotbal: Japonezul Kazuyoshi Miura a devenit cel mai vârstnic jucător din toate timpurile

Japonezul Kazuyoshi Miura a devenit cel mai vârstnic fotbalist profesionist din toate timpurile, duminică, atunci când a evoluat pentru echipa Yokohama FC la vârsta de 50 de ani și 7 zile, informează presa internațională.

Sursa foto: www.espnfc.com

Fostul atacant al naționalei Japoniei (89 de selecții, 55 de goluri), care a împlinit 50 de ani pe 26 februarie, a jucat 54 de minute duminică în remiza dintre Yokohama și V-Varen Nagasaki (1-1), în divizia a doua a campionatului Japoniei.

Kazuyoshi Miura a bătut astfel recordul stabilit de fostul mare jucător englez Sir Stanley Matthews, care avea 50 de ani și 5 zile când a jucat pentru Stoke City împotriva lui Fulham, în 1965.

"Regele Kazu" nu dorește totuși să fie comparat cu miticul fotbalist englez, decedat în februarie 2000. "În afară de această problemă a vârstei, nu-i voi egala niciodată nici statisticile, nici cariera", a scris Miura pe Twitter, mesajul fiind reprodus de site-ul FIFA.

Kazuyoshi Miura, care s-a retras de la echipa națională în anul 2000, este la 32-lea lui sezon ca profesionist. El a evoluat în cariera sa la cluburile braziliene Santos, Palmeiras și Coritiba, la formația italiană Genoa și la echipa croată Dinamo Zagreb.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…