Fotbal: Jerome Boateng va fi judecat joi la Munchen pentru violenţă conjugală

Fotbal: Jerome Boateng va fi judecat joi la Munchen pentru violenţă conjugală

Jerome Boateng, fotbalistul german al lui Olympique Lyon, va compărea joi în faţa unui tribunal din Munchen, el fiind acuzat de agresarea fostei sale prietene, mama celor doi copii ai săi, faptele datând din 2018, transmite AFP.

Fostul fundaş al lui Bayern Munchen este aşteptat personal la audiere.

Fosta sa prietenă îl acuză că a rănit-o într-o dispută în urmă cu trei ani, în timpul vacanţei. Pedeapsa maximă pentru astfel de fapte este cinci ani de închisoare. Verdictul ar putea fi pronunţat încă de joi.

Una din mizele indirecte ale procesului ar putea fi custodia celor două fete gemene ale lor, care face obiectul unei proceduri separate.

Audierea de joi, programată iniţial în decembrie, a fost amânată din cauza absenţei unui martor care suferea de Covid-19.

Campion mondial cu Germania în 2014, fotbalistul de 33 de ani are milioane de abonaţi pe reţelele de socializare, numele său fiind un brand cu care îşi promovează propriile linii vestimentare.

Acest fiu al unei germane şi al unui ghanez este şi o figură a diversităţii în Germania, fiind invitat de cancelara Angela Merkel după ce a fost atacat pentru culoarea pielii de un lider al extremei drepte în 2016.

Câteva luni mai târziu, conducătorul lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, i-a cerut "să coboare din nou pe pământ" ca să se concentreze mai mult asupra performanţelor sportive.

În apropierea procesului de joi, viaţa lui Boateng face obiectul unor discuţii uneori aprinse pe reţelele de socializare şi este în atenţia presei.

În luna februarie, ultima sa prietenă, Kasia Lenhardt, de care se despărţise de câteva zile, a fost găsită moartă într-un apartament din Berlin. Justiţia a conchis că a fost vorba de sinucidere. Boateng era atunci în Qatar cu Bayern, pentru Mondialul cluburilor, şi s-a întors imediat în Germania.

Kasia Lenhardt l-a acuzat şi ea că a agresat-o, după care şi-a retras acuzaţiile, potrivit ziarului munchenez Suddeutsche Zeitung.

Boateng, 76 de selecţii în naţionala Germaniei, a semnat cu Lyon ca jucător liber de contract după despărţirea de Bayern.

Format la Hertha Berlin, el a părăsit în 2007 clubul din capitala Germaniei pentru Hamburger SV (2007-2010), înainte de a ajunge la Manchester City (2010-2011), apoi la Bayern Munchen, unde a jucat zece ani (363 meciuri, 10 goluri) şi a cucerit nouă titluri consecutive în Bundesliga între 2013 şi 2021. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...