Fotbal: Jose Mourinho, antrenorul echipei AS Roma din sezonul viitor

Fotbal: Jose Mourinho, antrenorul echipei AS Roma din sezonul viitor

Portughezul Jose Mourinho va fi antrenorul echipei de fotbal AS Roma începând din sezonul viitor, a anunţat marţi clubul din capitala Italiei.

Mourinho a semnat un contract pe trei ani cu AS Roma, ce se va despărţi la finalul actualei stagiuni de tehnicianul Paulo Fonseca, şi el portughez.

Mourinho a fost demis pe 19 aprilie de gruparea engleză Tottenham Hotspur. În Italia, el a mai pregătit-o, între 2008 şi 2010, pe Inter Milano, cu care a reuşit în 2010 o triplă istorică, echipa câştigând atunci campionatul, Cupa Italiei şi Liga Campionilor. Portughezul de 58 ani a cucerit Liga Campionilor şi cu FC Porto, în 2004.

"AS Roma are plăcerea să anunţe că Jose Mourinho va fi noul responsabil tehnic al primei echipe începând din sezonul 2021-22!", a anunţat gruparea capitolină.

"Suntem încântaţi şi emoţionaţi să-l întâmpinăm pe Jose Mourinho în familia lui AS Roma", au declarat preşedintele Dan Friedkin şi vicepreşedintele Ryan Friedkin. "Jose este un campion care a câştigat trofee la fiecare nivel şi va asigura o conducere şi o experienţă extraordinare pentru proiectul nostru ambiţios. Angajarea lui Jose reprezintă un mare pas înainte în construirea unei mentalităţi de învingător, solidă şi durabilă, la clubul nostru", afirmă un comunicat al grupării.

La rândul său, Mourinho a declarat: "Mulţumesc familiei Friedkin pentru că m-a ales să antrenez acest mare club (...). După ce am discutat cu proprietarii şi cu Tiago Pinto (directorul sportiv, şi el portughez - n. r.) am înţeles imediat cât de mare este ambiţia acestui club."

"Pasiunea incredibilă a fanilor Romei m-a convins să accept postul şi de-abia aştept să încep sezonul următor. În acelaşi timp, îi urez mult succes lui Paulo Fonseca şi îi cer presei să înţeleagă că voi da declaraţii numai la momentul potrivit", a adăugat el.

AS Roma a indicat marţi că antrenorul Paulo Fonseca va părăsi clubul la finalul sezonului. Anunţul a venit cu două zile înainte ca giallorossi să joace meciul cu Manchester United, pe Stadio Olimpico, în manşa secundă a semifinalelor Europa League, după ce Roma a fost învinsă pe Old Trafford cu 6-2.

Fonseca a condus-o pe AS Roma la clasarea pe locul 5 în ediţia trecută în Serie A, dar rezultatele nu au fost cele aşteptate în acest sezon. Echipa a luptat mult timp pentru o clasare în primele patru, ceea ce ar fi însemnat un bilet pentru Liga Campionilor, însă are o singură victorie în ultimele opt etape şi se află acum pe poziţia a 7-a. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…