Fotbal: Jose Mourinho, ''încântat'' că o va antrena pe Tottenham

Fotbal: Jose Mourinho, ''încântat'' că o va antrena pe Tottenham

Portughezul Jose Mourinho s-a declarat "încântat" că i s-a oferit ocazia să antreneze echipa Tottenham Hotspur , finalista ediţiei trecute a Ligii Campionilor la fotbal, cu care a semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului 2023-2024.

"Sunt încântat să mă alătur unui club cu o moştenire atât de mare şi cu astfel de suporteri pasionaţi. Calitatea echipei şi a academiei mă încântă. Munca alături de aceşti jucători este ceea ce m-a atras", a precizat cel supranumit The Special One într-un comunicat dat publicităţii de clubul londonez.

Tottenham s-a despărţit marţi seara de antrenorul Mauricio Pochettino, cel care a ocupat banca tehnică a lui Spurs începând din 2014. Argentinianul, în vârstă de 47 ani, a construit cu răbdare, în ultimele cinci sezoane, o echipă pe care a condus-o până în finala Champions League, pierdută în faţa rivalei FC Liverpool (0-2), în luna iunie.

El a plătit, însă, cu postul său începutul dezastruos de sezon, Tottenham câştigând doar trei dintre cele 12 meciuri disputate de la debutul actualei ediţii din Premier League, iar în acest moment ocupă locul al 14-lea în clasament.

Jose Mourinho (56 ani) era liber de contract după despărţirea de Manchester United, în urmă cu 11 luni. Tehnicianul lusitan a mai pregătit, în cursul carierei sale, echipele FC Porto, Chelsea Londra, Inter Milano şi Real Madrid.

"Prin aducerea lui Jose, avem unul dintre antrenorii cei mai performanţi din fotbal. El are multă experienţă, este un mare tactician şi are capacitatea să inspire echipele. A triumfat la toate cluburile pe care le-a antrenat", a precizat preşedintele clubului Tottenham, David Levy.
AGERPRES (AS/autor:: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante