Fotbal: Jucătorii echipei Boca Juniors, eliberaţi pe cauţiune după incidentele din Brazilia

Fotbal: Jucătorii echipei Boca Juniors, eliberaţi pe cauţiune după incidentele din Brazilia

Jucătorii şi oficialii echipei argentiniene de fotbal Boca Juniors au fost eliberaţi pe cauţiune, miercuri, după 12 ore de arest în Brazilia, în urma gravelor incidente care au urmat eliminării lor din optimile de finală ale competiţiei Copa Libertadores de către Atletico Mineiro, informează AFP.

Delegaţia clubului Boca, compusă din 30 de persoane, a părăsit comisariatul din Belo Horizonte la prânz, cu destinaţia aeroport pentru revenirea la Buenos Aires.

Boca Juniors a încheiat seara de marţi la comisariatul de poliţie, după incidentele grave izbucnite în urma eliminării sale de către formaţia braziliană Atletico Mineiro, la Belo Horizonte.

Eliminaţi la loviturile de departajare (1-3), jucătorii argentinieni, nemulţumiţi că li s-a refuzat un gol considerat valabil în repriza secundă, au provocat o încăierare generală şi au distrus mobilierul în tunelul de acces la vestiare.

Incidentele au fost atât de grave, încât poliţia a fost nevoită să intervină cu gaze lacrimogene.

Conform forţelor de ordine, cel puţin opt membri ai delegaţiei echipei Boca Juniors, între care jucători, antrenori şi oficiali, au fost identificaţi de camerele de supraveghere în timpul încăierării. Persoanele în cauză sunt acuzate de vătămări corporale, agresiune şi distrugere de bunuri publice.

Ele au fost convocate la comisariatul din Belo Horizonte pentru a da explicaţii, dar întreaga delegaţie argentiniană a decis să se prezinte în faţa organelor legii.

"Clubul a fost lezat fără ruşine de o interpretare răuvoitoare şi intenţionată a tehnologiei VAR (arbitrajul video)", a reacţionat preşedintele lui Boca, Jorge Ameal.

Conform site-ului de informaţii G1, patru membri ai delegaţiei argentiniene au semnat un document în care se angajează să compară în faţa unei instanţe la o dată ulterioară.

Conform postului de radio Itatiaia din Belo Horizonte, Boca Juniors a achitat o cauţiune în valoare de 9.000 de reali (1.700 de dolari).
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante