Fotbal: Juergen Klinsmann a fost demis din postul de selecționer al echipei Statelor Unite

Fotbal: Juergen Klinsmann a fost demis din postul de selecționer al echipei Statelor Unite

Fostul internațional german Juergen Klinsmann a fost concediat din postul de selecționer al echipei Statelor Unite, pe care îl ocupa din iulie 2011, în urma celor două înfrângeri suferite de elevii săi săptămâna trecută, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2018.

"Am luat decizia dificilă de a ne despărți de Juergen Klinsmann, selecționerul nostru și directorul tehnic național", a anunțat US Soccer într-un comunicat.

Federația americană nu a anunțat încă numele succesorului tehnicianului german, însă președintele US Soccer, Sunil Gulati, urmează să susțină o conferință de presă în cursul zilei de marți.

Bruce Arena, fost selecționer al SUA și actualul antrenor al echipei Los Angeles Galaxy, este cotat drept favorit să-l înlocuiască pe Klinsmann.

În vârstă de 52 ani, Juergen Klinsmann a fost intens criticat după înfrângerea suferită pe teren propriu în fața Mexicului (1-2), urmată patru zile mai târziu de un nou eșec, în Costa Rica (0-4).

Naționala Statelor Unite ocupă ultimul loc în clasamentul a zonei CONCACAF a preliminariilor CM 2018, în condițiile în care doar trei dintre cele șase echipe participante se califică direct la turneul final din Rusia, în timp ce ocupanta locului 4 va disputa un baraj intercontinental.

Klinsmann, fost selecționer al Germaniei (2004-2006) și antrenor al echipei Bayern Munchen (2008-2008), a început să fie contestat după Cupa Mondială 2014, unde selecționata SUA a reușit să treacă de o grupă foarte puternică, din care au mai făcut parte Germania, Portugalia și Ghana, înainte de a fi eliminată în optimile de finală de către Belgia (1-2).

De la competiția din Brazilia, reprezentativa SUA a înregistrat doar contraperformanțe, terminând pe un dezamăgitor loc patru în Gold Cup 2015, turneu pe care l-a găzduit, iar apoi a ratat calificarea la Cupa Confederațiilor 2017, după o înfrângere într-un baraj cu Mexicul.

La Copa America 2016, desfășurată în luna iunie în SUA, selecționata americană a terminat pe locul 4, după ce înregistrat, între altele, și un succes categoric în fața Costa Ricăi (4-0), aceeași echipă care acum i-a pecetluit soarta lui Klinsmann, prin victoria cu același scor obținută săptămâna trecută.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…