Fotbal: Justiţia sportivă italiană confirmă înfrângerile la ''masa verde'' ale echipelor AS Roma şi SSC Napoli

Fotbal: Justiţia sportivă italiană confirmă înfrângerile la ''masa verde'' ale echipelor AS Roma şi SSC Napoli

Justiţia sportivă italiană a confirmat marţi înfrângerea la "masa verde" (0-3) a echipei AS Roma în meciul cu Hellas Verona, în cursul căruia gruparea din capitala Italiei a introdus pe teren un fotbalist care nu avea drept de joc, informează AFP.

Comisia de apel a Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) a estimat că recursul înaintat de AS Roma în acest caz este "nefondat".

AS Roma a fost sancţionată pentru faptul că nu l-a înscris pe mijlocaşul Amadou Diawara pe lista de 25 de jucători transmisă la începutul sezonului instanţelor conducătoare, pentru ca fotbalistul din Guineea să poată evolua în Serie A.

Jucătorul african figura pe lista suplimentară a fotbaliştilor sub 22 de ani, deşi el a împlinit 23 de ani în luna iulie şi trebuia, în mod normal, să figureze pe lista principală a clubului roman.

Tot marţi, comisia FIGC a respins apelul clubului SSC Napoli, care rămâne cu înfrângere la "masa verde" în meciul de campionat cu Juventus Torino, la care nu s-a putut prezenta în luna octombrie, din cauza mai multor cazuri de infectare cu Covid-19 din lotul său.

Federaţia a confirmat pierderea meciului cu 3-0 de către Napoli şi penalizarea cu un punct a echipei din sudul Italiei, după ce nu s-a putut deplasa la Torino, în data de 4 octombrie, pentru partida din cadrul etapei a 3-a din Serie A.

Judecătorul sportiv a respins argumentele reprezentanţilor clubului Napoli, potrivit cărora a fost vorba de un caz de forţă majoră, menţionând că pentru Serie A există un protocol sanitar clar, iar absenţa de la meciul respectiv a fost "o alegere voluntară".
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?