Fotbal: Juventus, eliminată dramatic de Porto din Liga Campionilor

Fotbal: Juventus, eliminată dramatic de Porto din Liga Campionilor

Juventus a fost eliminată de FC Porto din Liga Campionilor la fotbal, deşi a învins-o cu scorul de 3-2, după prelungiri, marţi seara, la Torino, în manşa a doua a optimilor de finală.



Porto, care s-a impus cu 2-1 în tur, a rezistat eroic la Torino, deşi a jucat mai bine de o oră în zece oameni. ''Dragonii'' merg mai departe graţie numărului mai mare de goluri marcate în deplasare.



Oaspeţii au deschis scorul prin Sergio Oliveira (19), din penalty, dar ''Bătrâna Doamnă'' a egalat după pauză, prin Federico Chiesa (49). Porto a rămas în inferioritate numerică în min. 54, când iranianul Mehdi Taremi a primit al doilea cartonaş galben (la două minute după primul).



Juventus a profitat de avantajul numeric şi a marcat din nou prin Chiesa, în min. 63. Campioana Italiei nu a riscat prea mult, preferând o posesie prelungită şi o construcţie destul de lentă, la care Porto a făcut faţă cu brio. Starul portughez Cristiano Ronaldo a fost cvasiinexistent.



Echipa antrenată de Andrea Pirlo a fost aproape de a smulge victoria, dar columbianul Cuadrado (90+3) a şutat în bară.



În prelungiri, Porto a reuşit să dea lovitura, prin acelaşi Sergio Oliveira (115), din lovitură liberă de la aproape 30 de metri, la care portarul polonez Szczesny are o parte de vină. Juve a marcat repede golul al treilea, prin Adrien Rabiot (117), dar nu a izbutit mai mult.

Fundaşul român Radu Drăguşin a fost rezervă la Juventus în acest meci.

Tragerea la sorţi a meciurilor din sferturi şi semifinale va avea loc pe 19 martie.

Pe Juventus Stadium au evoluat echipele:
Juventus: Szczesny - J. G. Cuadrado, Bonucci (căpitan; De Ligt 75), Demiral, Alex Sandro - Chiesa (Bernardeschi, 102), Arthur (Kulusevski, 102), Rabiot, Ramsey (McKennie, 75) - Morata, Ronaldo. Antrenor: Andrea Pirlo.
Porto: Marchesin - Manafa, Mbemba, Pepe (căpitan), Sanusi (Luis Diaz, 71) - Jesus Corona (Diogo Leite, 118), Sergio Oliveira (Mamadou Loum Ndiaye, 118), Uribe (Grujic 90), Otavio (Malang Sarr, 62) - Marega (Toni Martinez, 106), Taremi. Antrenor: Sergio Conceicao.

Arbitru: Bjorn Kuipers (Olanda).
AGERPRES

Foto: (c) Massimo Pinca/REUTERS


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria