Fotbal: Juventus Torino l-a promovat antrenor al primei echipe pe Andrea Pirlo

Fotbal: Juventus Torino l-a promovat antrenor al primei echipe pe Andrea Pirlo

Juventus Torino, campioana Italiei, a anunţat sâmbătă seara că l-a numit antrenor pe Andrea Pirlo, campion mondial în 2006 cu Italia, la câteva ore după demiterea lui Maurizio Sarri , care a ratat calificarea în sferturile Ligii Campionilor, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Pirlo, 41 ani, fără experienţă ca antrenor, tocmai fusese numit să dirijeze echipa Under 23 a clubului Juventus, eliminat vineri seara de către Olympique Lyon în optimile Ligii Campionilor.

Ca jucător, Pirlo a evoluat patru ani la Juventus, ajutând la câştigarea a patru titluri, Cupei Italiei (1) şi Supercupa Italiei (2).

''Astăzi, Pirlo începe un nou capitol al carierei lui în lumea fotbalului, aşa cum s-a spus cu aproape o săptămână în urmă, de la Maestro la Mister. De azi el va fi antrenorul lui Juventus, după ce clubul a decis să se încreadă în el şi virtuţile sale tehnice de lider al primei echipe, după ce deja fusese selecţionat pentru Juventus Under 23. Alegerea de azi este bazată pe convingerea că Pirlo are tot ce trebuie pentru a conduce de la debutul său pe banca tehnică o echipă experimentată şi talentată către noi succese'', se arată într-un comunicat al clubului din Torino.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu