Fotbal: Liga Campionilor - Neymar, omul revenirii Barcelonei

Fotbal: Liga Campionilor - Neymar, omul revenirii Barcelonei

Neymar, autorul unei duble, a condus-o pe FC Barcelona către o memorabilă "remontada" (revenire), miercuri, în Liga Campionilor la fotbal în fața formației Paris Saint-Germain, învinsă cu un categoric 6-1 cu ajutorul atacantului brazilian, care a dat și pasa decisivă la golul victoriei înscris de Sergi Roberto (min. 90+5).

Nicio echipă nu a mai reușit să surmonteze o înfrângere cu 4-0 în turul Ligii Campionilor. Dar Barcelona a reușit și atacantul său brazilian, strălucitor, a jucat un rol decisiv în această fenomenală calificare în sferturile de finală ale Champions League.

"Este cel mai bun meci al vieții mele. Pentru tot ce reprezintă, pentru tot ce am trăit", a comentat jucătorul brazilian, care a lăsat în transă publicul cu fentele și driblingurile sale.

"Calificarea părea pierdută, deci am jucat fără presiune, dar cu o mare bucurie, dând totul pentru a marca. Știu că am scris istorie, iar o echipă ca aceasta este capabilă de orice", a mai spus "Ney", un artist care adoră să joace fotbal, după cum scria presa catalană.

"Ce scenariu! Ce seară legendară! Neymar a fost cea mai frumoasă stea", a adăugat presa.

FC Barcelona a reușit o calificare de senzație în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal , miercuri seara, pe Camp Nou, după o victorie incredibilă cu scorul de 6-1 (2-0) în fața formației Paris Saint-Germain, care câștigase cu 4-0 în turul optimilor.

Catalanii au reușit ceea ce nimeni nu credea înaintea partidei retur, cu atât mai mult cu cât în minutul 87 scorul era de doar 3-1 pentru formația antrenată de Luis Enrique.

Barca s-a impus prin golurile marcate de Luis Suarez (3), Layvin Kurzawa (40, autogol), Lionel Messi (50 — penalty), Neymar (88, 90+1 — penalty) și Sergi Roberto (90+5), respectiv Edinson Cavani (62).

FC Barcelona s-a calificat pentru a zecea oară consecutiv (record) în sferturile de finală ale Champions League.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...