Fotbal: Liverpool a eliminat-o pe Arsenal din Cupa Ligii engleze după un meci epic

Fotbal: Liverpool a eliminat-o pe Arsenal din Cupa Ligii engleze după un meci epic

Liverpool a eliminat-o pe Arsenal din Cupa Ligii engleze la fotbal după un meci epic, cu răsturnări de scor spectaculoase, care a fost decis la loviturile de departajare, 5-4 pentru ''cormorani'', miercuri seara, pe Anfield, în optimile de finală, după 5-5 la finalul celor 90 de minute regulamentare.

Liverpool a deschis scorul, după care ''tunarii'' au condus cu 3-1 şi 4-2, echipa antrenată de Jurgen Klopp a egalat, 4-4, londonezii au mai marcat o dată, dar Liverpool a înscris în minutele adiţionale (5-5) şi a trimis meciul la loviturile de departajare, unde s-a impus cu 5-4.
 

Foto: (c) Andrew Yates/REUTERS

Pentru gazde au înscris Shkodran Mustafi (6, autogol), James Milner (43 - penalty), Alex Oxlade-Chamberlain (58), Divock Origi (62, 90+4), în timp ce golurile echipei Arsenal au fost reuşite de Lucas Torreira (19), Gabriel Martinelli (26, 36), Ainsley Maitland-Niles (54) şi Joe Willock (70).

La loviturile de departajare, ''cormoranii'' au transformat tot, prin James Milner, Adam Lallana, Rhian Brewster, Divock Origi şi Curtis Jones, în timp ce pentru ''tunari'' au înscris Hector Bellerin, Mattéo Guendouzi, Gabriel Martinelli şi Ainsley Maitland-Niles, iar Dani Ceballos a şutat în bară.
 

Foto: (c) Jason Cairnduff / REUTERS


Meciul a amintit de unul din 2012, când Arsenal a câştigat una dintre cele mai nebune partide din istoria fotbalului englez, cu 7-5, după ce a fost condusă cu 4-0 de către Reading.

Miercuri a fost pentru a doua oară când Liverpool a încasat cinci goluri pe teren propriu în ultimii 66 de ani, precedenta dată fiind în ianuarie 2007, când Arsenal se impunea cu 6-3 pe Anfield, tot în Cupa Ligii, scrie AFP.
 

Foto: (c) Eddie Keogh / REUTERS


În alt meci interesant din optimi, Manchester United a învins-o pe Chelsea cu 2-1 la Londra, punând capăt unei serii de şapte victorii consecutive reuşite de ''Blues''.

Marcus Rashford a marcat ambele goluri ale ''diavolilor roşii'', din lovituri libere (25 - penalty, 73), în timp ce pentru Chelsea a înscris belgianul Michy Batshuayi (61).

Rezultatele din optimile de finală:
Miercuri
(+) Liverpool - Arsenal 5-5, 5-4 la loviturile de departajare
(+) Aston Villa - Wolverhampton 2-1
Chelsea - Manchester United 1-2
Marţi
(+) Everton - Watford 2-0
(+) Manchester City - Southampton 3-1
Burton Albion - (+) Leicester City 1-3
Crawley Town - (+) Colchester United 1-3
(+) Oxford United - Sunderland 1-1, 4-2 la loviturile de departajare

Cluburile precedate de semnul (+) s-au calificat în sferturile de finală, care vor avea loc pe 17 şi 18 decembrie.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea) 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…