Fotbal: Liverpool a raportat un profit brut de 42 milioane lire sterline în sezonul 2018/2019

Fotbal: Liverpool a raportat un profit brut de 42 milioane lire sterline în sezonul 2018/2019

FC Liverpool, liderul din Premier League, a anunţat un profit brut, înainte de taxe şi impozite, de 42 milioane lire sterline, în timp ce veniturile au crescut la 533 milioane lire sterline în sezonul trecut, în care ''cormoranii'' au câştigat Liga Campionilor, relatează Reuters.

Clubul, care în sezonul trecut a ocupat locul secund în Premier League, a indicat o creştere a cifrei de afaceri cu 78 milioane lire sterline, faţă de sezonul 2017/2018, în timp ce investiţia în jucători a ajuns la un record, 223 milioane lire sterline. În perioada de referinţă au fost transferaţi portarul Alisson, mijlocaşii Naby Keita, Fabinho şi Xherdan Shaqiri, în timp ce alţi 11 jucători au primit contracte noi, inclusiv vedetele Salah, Mane, Henderson, Firmino, Robertson şi Trent Alexander-Arnold.

Veniturile din drepturile de televizare au crescut cu 41 milioane, până la 261 milioane lire sterline, veniturile comerciale au sporit cu 34 milioane, până la 188 milioane lire sterline, iar veniturile din vânzarea biletelor au urcat cu 3,5 milioane, până la 84 milioane lire sterline.

Liverpool a investit 50 milioane lire sterline într-un nou centru de pregătire la Kirkby şi a semnat nouă parteneriate comerciale noi în sezonul trecut.

În acest sezon, Liverpool are un avans de 22 puncte în fruntea Premier League şi este la doar 12 puncte de câştigarea matematică a titlului, pentru prima oară după 30 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …