Fotbal: LPF a reprogramat meciurile echipei FC Botoşani după testarea negativă la COVID-19 a jucătorilor şi staff-ului

Fotbal: LPF a reprogramat meciurile echipei FC Botoşani după testarea negativă la COVID-19 a jucătorilor şi staff-ului

Liga Profesionistă de Fotbal a reprogramat meciurile echipei FC Botoşani după testarea negativă la COVID-19 a jucătorilor şi staff-ului, prima partidă a acesteia urmând să se dispute, sâmbătă, 20 iunie, pe teren propriu cu CFR Cluj.

"FC Botoşani are drept de joc. În urma testelor medicale efectuate în cursul acestei săptămâni, fotbaliştii şi staff-ul tehnic - administrativ al echipei FC Botoşani au fost declaraţi apţi pentru a relua activitatea în Casa Liga I", anunţă LPF pe site-ul său oficial.

Programul partidelor echipei FC Botoşani este următorul:

FC Botoşani - CFR Cluj (etapa a 4-a play-off-ului Ligii I) - sâmbătă, 20 iunie, ora 20:00

Universitatea Craiova - FC Botoşani (restanţă din etapa a 3-a play-off-ului Ligii I) - marţi, 23 iunie, ora 20:00

Gaz Metan Mediaş - FC Botoşani (etapa a 5-a play-off-ului Ligii I) - vineri, 26 iunie, ora 20:00

Jucătorii şi componenţii staff-ului echipei FC Botoşani au fost testaţi negativ la coronavirus după ce la 11 iunie, cu o zi înaintea reluării Ligii I, doi angajaţi din cadrul clubului, medicul şi un fotbalist junior, fuseseră depistaţi pozitiv la COVID-19.

Conform protocolului medical în astfel de cazuri, jucătorii şi staff-ul formaţiei FC Botoşani au fost izolaţi 7 zile şi retestaţi. Având în vedere că testul a fost negativ, ei au primit autorizare pentru revenirea la antrenamente şi meciuri.

La 11 iunie, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător, ceea ce a dus la suspendarea meciurilor celor două formaţii şi deschiderea unor anchete epidemiologice de către Direcţiile de Sănătate Publică.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…