Fotbal: LPF interzice rolele de hârtie pe stadioanele din Liga I

Fotbal: LPF interzice rolele de hârtie pe stadioanele din Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, marți, prin intermediul unui comunicat de presă, că a luat hotărârea de a interzice ''accesul pe toate stadioanele Ligii 1 cu role de hârtie'', după incidentele petrecute la derby-ul dintre FC Dinamo și FCSB (2-1), disputat luni seara, pe Arena Națională.

''Lăudabila scenografie a suporterilor dinamoviști s-ar fi putut solda cu un accident grav dacă o petardă ar fi fost aruncata pe tonele de hârtii care s-au aflat în incinta terenului de joc la acest meci. Am luat hotărârea ca pe viitor să interzicem accesul pe toate stadioanele Ligii 1 cu role de hârtie, care, din păcate, pot reprezenta un uriaș pericol în cazul în care ar fi aprinse de la o petardă, brichetă sau, mai grav, dacă ar fi impregnate cu substanțe inflamabile. Siguranța spectatorilor e prioritatea numărul unu a Ligi Profesioniste de Fotbal și a celorlalte instituții ale Statului implicate în organizarea jocului, iar punerea ei în pericol ne mâhnește. Așa cum ne-a îngrijorat și faptul că un număr, totuși mic, de suporteri au continuat să arunce cu role de hârtie în ciuda anunțurilor repetate ale crainicului, aducând meciul aproape de o altă întrerupere dictată de brigada de arbitri'', se arată în comunicatul LPF.

Liga salută faptul că ''oamenii s-au întors pe stadion și că avem o arenă capabilă să ajute fenomenul fotbalistic prin eleganța și modernitatea construcției ei''.

De asemenea, LPF laudă coregrafia suporterilor, avertizând, totodată, că între bucurie și un incident major este ''un singur pas''.

''Ne bucură, de asemenea, că fanii au demonstrat pasiune și creativitate în spectacolul oferit tuturor, pentru că rămânem la părerea că suporterii sunt cei mai importanți în întreaga filosofie a fotbalului'', precizează LPF.

LPF precizează că suporterii ''au depășit coordonatele de timp și spațiu anunțate în prealabil pentru coregrafie'', subliniind că ''e păcat ca un spectacol atât de frumos, în tribune și pe gazon, să sufere din pricina depășirii unor limite stabilite inițial de comun acord''.

Meciul dintre Dinamo și FCSB, din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I , a fost întrerupt în chiar primul minut de joc, după ce suporterii echipei Dinamo au aruncat cu mii de role de hârtie pe gazon și au acoperit practic careul dinspre peluza pe care o ocupau. Meciul a fost întrerupt circa zece minute pentru degajarea terenului. Partida a fost întreruptă din nou, pentru aproximativ un minut, în min. 19, din cauza rolelor și petardelor. În min. 50, o rolă de hârtie l-a lovit în cap pe Boldrin, care se pregătea să execute un corner, iar arbitrul Hațegan a amenințat că va opri meciul. Boldrin a fost lovit din nou de o rolă în cap după ce a executat cornerul, dar nu s-a mai luat nicio măsură.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro