Fotbal: LPF nu implementează arbitrajul video deocamdată pentru că ar putea fi susţinut financiar de UEFA, spune Iorgulescu

Fotbal: LPF nu implementează arbitrajul video deocamdată pentru că ar putea fi susţinut financiar de UEFA, spune Iorgulescu

Liga Profesionistă de Fotbal nu va implementa arbitrajul video (VAR) deocamdată pentru că acest sistem ar putea fi susţinut financiar de UEFA sau de Asociaţia Ligilor Profesioniste Europene în momentul în care va deveni obligatoriu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu.

"Noi suntem interesaţi de VAR, pentru că şi la Cupa Mondială a dat rezultate. Dar avem semne de la UEFA şi de Asociaţia Ligilor Profesioniste Europene că se va impune obligatoriu la un moment dat, iar acum sunt preocupări pentru strângerea de fonduri. Adică ar putea veni fonduri pentru VAR de la UEFA sau de la Asociaţia Ligilor Profesioniste Europene (ALPE) pentru a se implementa şi la noi. Costurile variază, depinde de aparatură, ar fi între 1 milion şi 2 milioane de euro. Am făcut nişte calcule şi cam pe aici se învârte suma", a spus preşedintele.

"Când vom avea bani măcar pentru acea aparatură poate o vom testa. Dar dacă UEFA sau de la Asociaţia Ligilor Profesioniste Europene ne pune la dispoziţie aparatura noi o putem testa câteva meciuri sau la una-două etape", a adăugat Iorgulescu.

Arbitrajul video a fost testat în mai multe ţări, dar cele mai puternice campionate unde a fost implementat sunt cele din Italia şi Germania. FIFA l-a folosit prima oară la sfârşitul anului trecut la CM Under 17, pentru ca apoi să îl implementeze şi la Cupa Mondială 2018 care se desfăşoară în această perioadă în Rusia.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /