Fotbal: Lukaku l-a depăşit pe Neymar după transferul la Chelsea Londra

Fotbal: Lukaku l-a depăşit pe Neymar după transferul la Chelsea Londra

Internaţionalul belgian Romelu Lukaku l-a depăşit pe brazilianul Neymar şi a stabilit un nou record în fotbalul mondial după transferul său de la Inter Milano la Chelsea Londra, în schimbul sumei de 115 milioane euro.

În urma acestei mutări, Lukaku a devenit jucătorul care a generat cele mai ridicate indemnizaţii de transfer cumulate. Belgianul a trecut de la Anderlecht la Chelsea, în 2011, pentru 15 milioane euro, apoi de la Chelsea la Everton, doi ani mai târziu, mai întâi sub formă de împrumut (3,5 milioane euro), fiind apoi transferat definitiv în 2014, pentru 34,5 milioane euro.

Ulterior, Lukaku a fost vândut de Everton la Manchester United (în 2017, pentru 84,7 milioane euro), iar de la gruparea de pe Old Trafford a ajuns la Inter Milano, în 2019, pentru 74 milioane euro, înainte de a reveni la Chelsea, în această vară.

Atacantul belgian, în vârstă de 28 ani, a generat în total 327,6 milioane euro din indemnizaţiile sale de transfer. El l-a depăşit pe brazilianul Neymar, pentru care s-au plătit în total 310,2 milioane euro şi pe portughezul Cristiano Ronaldo, ale cărui transferuri s-au ridicat la suma totală de 230 milioane euro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban