Fotbal: Lukaku l-a depăşit pe Neymar după transferul la Chelsea Londra

Fotbal: Lukaku l-a depăşit pe Neymar după transferul la Chelsea Londra

Internaţionalul belgian Romelu Lukaku l-a depăşit pe brazilianul Neymar şi a stabilit un nou record în fotbalul mondial după transferul său de la Inter Milano la Chelsea Londra, în schimbul sumei de 115 milioane euro.

În urma acestei mutări, Lukaku a devenit jucătorul care a generat cele mai ridicate indemnizaţii de transfer cumulate. Belgianul a trecut de la Anderlecht la Chelsea, în 2011, pentru 15 milioane euro, apoi de la Chelsea la Everton, doi ani mai târziu, mai întâi sub formă de împrumut (3,5 milioane euro), fiind apoi transferat definitiv în 2014, pentru 34,5 milioane euro.

Ulterior, Lukaku a fost vândut de Everton la Manchester United (în 2017, pentru 84,7 milioane euro), iar de la gruparea de pe Old Trafford a ajuns la Inter Milano, în 2019, pentru 74 milioane euro, înainte de a reveni la Chelsea, în această vară.

Atacantul belgian, în vârstă de 28 ani, a generat în total 327,6 milioane euro din indemnizaţiile sale de transfer. El l-a depăşit pe brazilianul Neymar, pentru care s-au plătit în total 310,2 milioane euro şi pe portughezul Cristiano Ronaldo, ale cărui transferuri s-au ridicat la suma totală de 230 milioane euro.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...