Fotbal: Manchester City a remizat cu Atletico Madrid (0-0) şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Fotbal: Manchester City a remizat cu Atletico Madrid (0-0) şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Manchester City s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 0-0, cu Atletico Madrid, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală.

City, finalista ediţiei trecute a competiţiei, merge în penultimul act după ce s-a impus în tur cu 1-0.



Manchester City, la meciul său cu numărul 100 în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent, a preferat să facă un joc de aşteptare în faţa campioanei Spaniei, care e mai recunoscută pentru jocul defensiv, decât pentru apetitul ofensiv.

Cele două echipe au reuşit să îşi creeze destule situaţii periculoase, dar ocazii mari de gol au lipsit.

Echipa lui Guardiola a avut cea mai bună ocazie din prima repriză, în min. 30, când Gundogan a şutat în bară.



Atletico a avut o şansă mare de a trimite meciul în prelungiri, dar Stones a blocat salvator şutul lui Matheus Cunha (87).

Manchester City a încheiat cu un şut pe spaţiul porţii, trimis de acelaşi Gundogan (90+6), când portarul Oblak a intervenit providenţial.

Finalul a fost tensionat, cu scene mai puţin plăcute, o busculadă care a implicat loturile celor două echipe, fundaşul Felipe (Atletico) fiind eliminat pentru al doilea cartonaş galben.



Portarul brazilian Ederson a fost omul ultimelor minute, respingând şuturile puternice trimise de Carrasco (90+8), din lovitură liberă, şi Angel Correa (90+12).

Relevant este faptul că Atletico nu a reuşit să câştige niciunul din ultimele sale şapte meciuri jucate acasă în Champions League, înregistrând cinci remize şi două eşecuri, precum şi faptul că City nu a primit gol în şapte din ultimele sale opt partide jucate în deplasare în toate competiţiile.

În semifinale, Manchester City o va înfrunta pe Real Madrid, care a eliminat-o pe campioana en titre, Chelsea, cu 3-1 şi 2-3.

Pe Metropolitano au evoluat echipele:
Atletico:
Jan Oblak - Stefan Savic, Felipe, Reinildo - Marcos Llorente, Koke (căpitan; Rodrigo De Paul, 69), Geoffrey Kondogbia, Thomas Lemar (Luis Suarez, 82), Renan Lodi (Angel Correa, 70) - Antoine Griezmann (Yannick Carrasco, 69), Joao Felix (Matheus Cunha, 82). Antrenor: Diego Simeone.
Manchester City: Ederson Moraes - Kyle Walker (Nathan Ake, 73), John Stones, Aymeric Laporte, Joao Cancelo - Kevin De Bruyne (Raheem Sterling, 65), Rodri, Ilkay Gundogan (căpitan) - Riyad Mahrez, Phil Foden, Bernardo Silva (Fernandinho, 79). Antrenor: Pep Guardiola.

Arbitru: Daniel Siebert; arbitri asistenţi: Jan Seidel, Rafael Foltyn; al patrulea oficial: Felix Zwayer
Arbitru video: Marco Fritz; arbitru asistent video: Christian Dingert (toţi din Germania)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) RODRIGO JIMENEZ/EPA


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…