Fotbal: Manchester United colaborează cu agenţia cibernetică naţională după un atac care i-a ''perturbat'' sistemele

Fotbal: Manchester United colaborează cu agenţia cibernetică naţională după un atac care i-a ''perturbat'' sistemele

Clubul englez de fotbal Manchester United a desfăşurat investigaţii criminalistice în urma unui atac cibernetic asupra sistemelor informatice ale grupări din Premier League şi colaborează cu Centrul Naţionale pentru Securitate Cibernetică (NCSC) pentru a evalua pagubele, transmite Reuters.

United a precizat săptămâna trecută că a fost ţinta unui atac cibernetic şi a fost nevoit să îşi oprească sistemele pentru a proteja datele, însă canalele media ale clubului nu au fost afectate, inclusiv site-ul oficial şi aplicaţia de mobil.

''NCSC are cunoştinţă de incidentul care a afectat clubul de fotbal Manchester United şi lucrăm cu organizaţia şi partenerii pentru a evalua impactul'', a precizat un purtător de cuvânt al agenţiei, citat de presa britanică.

United a subliniat că atacul nu a avut un impact asupra acţiunilor din ziua meciului.

''Atacul a fost de natură perturbatoare, dar nu avem cunoştinţă de o eventuală compromitere a datelor legate de fani. Sistemele critice necesare pentru meciurile de pe Old Trafford sunt în siguranţă, iar meciurile s-au desfăşurat în condiţii normale'', a precizat clubul, care nu a dorit să comenteze în legătură cu responsabilii pentru aceste atacuri.

Manchester United, care a învins-o marţi seara pe Istanbul Başakşehir, cu 4-1, pe Old Trafford, în Liga Campionilor, va juca duminică în Premier League cu Southampton, în deplasare.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu