Fotbal: Maradona a sărbătorit victoria lui Alberto Fernandez la alegerile prezidenţiale din Argentina

Fotbal: Maradona a sărbătorit victoria lui Alberto Fernandez la alegerile prezidenţiale din Argentina

Fostul star al fotbalului argentinian Diego Armando Maradona a sărbătorit, luni, victoria la alegerile prezidenţiale a peronistului Alberto Fernandez, care s-a impus încă din primul tur de scrutin cu 48,10 la sută din voturi şi va deveni preşedintele acestei ţări sud-americane pe 10 decembrie, informează agenţia EFE.

"Bun venit Cristina Fernandez şi Alberto Fernandez. Vamos Argentina!!!", a publicat Maradona pe contul său de Instagram.

Maradona, actualul antrenor al echipei Gimnasia y Esgrima La Plata, a însoţit textul cu o imagine a celor doi Fernandez îmbrăţişându-se după aflarea rezultatului scrutinului provizoriu.

Fostul campion mondial cu echipa Argentinei din 1986 este un susţinător declarat al Cristinei Fernandez de Kirchner, care a ocupat fotoliul prezidenţial în perioada 2007-2015.

"Este o zi mare pentru Argentina", a reacţionat, încrezător, în faţa presei, Alberto Fernandez, a cărui parteneră pentru vicepreşedinţia ţării este fosta preşedintă Cristina Kirchner, la puţin timp după închiderea secţiilor de vot.

Preşedintele la final de mandat, Mauricio Macri (60 ani), a cărui popularitate a scăzut puternic anul trecut din cauza gravei crize economice cu care se confruntă ţara, a întrunit 40,38 la sută din voturi.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…