Fotbal: Meciul Farul - FCSB, amânat de LPF din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean

Fotbal: Meciul Farul - FCSB, amânat de LPF din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partida dintre FC Farul Constanţa şi FCSB, care trebuia iniţial să aibă loc duminică, la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii I, să fie reprogramată, din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean, potrivit site -ului LPF.

''Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanţa - FC FCSB SA din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF şi alin. 3 şi 4 din Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgenţă din 27.07.2021'', se arată în comunicat.

''Conducerea LPF împreună cu reprezentanţii FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile să găsească soluţii pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă şi necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reuşit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfăşurare a competiţiilor adoptate de FRF. Aceste norme regulamentare nu condiţionează imposibilitatea alinierii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19. În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuţi în vedere, atât jucătorii depistaţi cu Covid-19, cât şi jucătorii aflaţi în alte situaţii care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentaţi, aflaţi în stare de suspendare etc)'', precizează Liga.

LPF a studiat şi verificat documentele puse la dispoziţie de FCSB, menţionând că echipa are 22 jucători înscrişi în lista A şi 6 jucători înscrişi în lista B, dintre care 8 jucători infectaţi cu Covid-19, 6 de pe lista A şi 2 de pe lista B. FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectaţi cu Covid-19) indisponibili din motive medicale, ''toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal'', dovada accidentărilor şi a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate făcându-se prin documente medicale de specialitate.

Astfel, clubul FCSB dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A şi 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Graţian Haruţ, Paulo Vinicius De Souza Nascimento, Risto Radunovic, Ioan Andrei Vasile Dumiter, Claudiu Andrei Keşeru - de pe lista A - şi Ştefan Târnovanu, Ianis Ilie Stoica, Ovidiu Perianu, Alexandru Marian Musi - de pe lista B).

''În situaţia în care clubul FC Farul Constanţa este nemulţumit de decizia de reprogramare a jocului şi se va adresa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale, urmează să punem la dispoziţia acestora întreaga documentaţie care a dus la adoptarea acestei decizii.
Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB şi FC Farul Constanţa, reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de această situaţie'', a menţionat LPF.

LPF a ataşat şi o opinie juridică semnată de avocatul Paul Alexandru Mincu în acest caz, care susţine amânarea partidei.

Cluburile Farul şi FCSB anunţă şi ele amânarea partidei, dar precizează că aceasta a fost reprogramată pentru ziua de joi 4 noiembrie, de la ora 17:30. AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

*Sursa foto: lpf.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia