Fotbal: Medicul lui Maradona afirmă că fostul mare jucător este lucid şi se simte mai bine

Fotbal: Medicul lui Maradona afirmă că fostul mare jucător este lucid şi se simte mai bine

Medicul personal al fostului mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, Leopoldo Luque, a afirmat că pacientul său "este lucid şi se simte mai bine", informează agenţia EFE.

"Starea lui se îmbunătăţeşte în fiecare zi, iar recuperarea decurge incredibil", a spus medicul pentru presă, duminică, după vizita la Maradona.

Luque a exclus, totodată, posibilitatea ca fostul jucător să fie externat luni de la clinica din Olivos (Buenos Aires), unde se află internat.

"El nu va pleca încă acasă", a afirmat medicul.

Maradona (60 ani) a avut ''episoade de confuzie legate de o abstinenţă, care necesită un tratament de mai multe zile'', a afirmat Luque, fără a explica despre ce abstinenţă este vorba, însă a precizat că fostul campion mondial ''este de acord'' cu diagnosticul.

Diego Maradona a fost consumator de cocaină, însă acum, potrivit apropiaţilor, ar fi dependent de alcool.

Diego Maradona, antrenorul echipei Gimnasia y Esgrima La Plata, a fost operat cu succes pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

La aflarea veştii, grupuri de suporteri s-au adunat la porţile clinicii din Olivos, unde au desfăşurat bannere cu efigia idolului argentinian. Ei s-au bucurat şi au cântat la aflarea veştii că operaţia "Butoiaşului atomic" a decurs bine.

Fostul jucător al echipelor Napoli, FC Barcelona şi Boca Juniors a fost internat de mai multe ori în spital în ultimii ani, în principal din cauza stilului de viaţă extravagant pe care l-a dus. În ianuarie 2019, Maradona a ajuns la spital cu sângerări stomacale. El s-a simţit rău şi la Cupa Mondială din 2018, în Rusia, când a fost filmat leşinat în loja sa la meciul Argentina - Nigeria. În 2004, Maradona a fost internat cu probleme cardiace şi respiratorii serioase, din cauza consumului de cocaină. Ulterior a urmat o cursă de dezintoxicare în Cuba şi Argentina, înaintea operaţiei de la stomac din 2005, care l-a ajutat să piardă din greutate. În 2007, s-a internat într-o clinică din Argentina pentru a depăşi problemele cu alcoolul.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Așa o fi?