Fotbal: Messi a ajuns la un acord cu Barcelona pentru un contract pe cinci ani (presă)

Fotbal: Messi a ajuns la un acord cu Barcelona pentru un contract pe cinci ani (presă)

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, al cărui contract cu FC Barcelona a expirat pe 30 iunie, a ajuns la un acord cu gruparea de pe Camp Nou pentru a semna o înţelegere valabilă cinci ani, a anunţat miercuri presa internaţională.

Barcelona speră să confirme în această săptămână semnarea noului contract de către atacantul în vârstă de 34 de ani. Dacă acest lucru s-ar materializa, Messi şi-ar încheia cariera la Barcelona. Clubul catalan i-ar fixa o clauză de reziliere de 600 de milioane de euro.

Venit la Barca când avea 13 ani, Messi este considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din toate timpurile. Atacantul a câştigat în weekend primul său trofeu cu naţionala Argentinei, care a învins Brazilia în finala Copei America.

Messi a anunţat în vara anului trecut că vrea să plece de la Barca, dar clubul a luptat cu succes pentru a-l face să rămână. Se crede că revenirea lui Joan Laporta în funcţia de preşedinte al clubului a contribuit la decizia fotbalistului de a semna un nou contract.

Barcelona este în dificultate din punct de vedere financiar. Potrivit presei, Messi a acceptat reducerea cu 50% a salariului său.

Argentinianul a câştigat 35 de trofee cu Barca, pentru care a marcat 672 de goluri în 778 de meciuri.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia