Fotbal: ''Mi-era dor de Ucraina'', a spus Mircea Lucescu după ce a semnat cu Dinamo Kiev

Fotbal: ''Mi-era dor de Ucraina'', a spus Mircea Lucescu după ce a semnat cu Dinamo Kiev

"Mi-era dor de Ucraina", a declarat românul Mircea Lucescu după ce a fost numit, joi, în funcţia de antrenor al echipei ucrainene de fotbal Dinamo Kiev , a anunţat clubul pe site-ul său oficial.

"În primul rând, mi-era dor de Ucraina. Am vrut să mă întorc aici, unde am avut rezultate bune. Aici am avut o relaţie foarte bună cu fanii. Sunt foarte bucuros că am venit la o echipă de tradiţie, cu jucători talentaţi. Sunt sigur că vom colabora bine. Cred că oamenii de aici vor fi mulţumiţi de munca mea şi de rezultatele pe care le voi obţine. Îi mulţumesc preşedintelui clubului pentru încrederea acordată, precum şi fanilor care au încredere în mine la o echipă cu o asemenea tradiţie", a spus Lucescu, ce a pregătit-o pe marea rivală Şahtior Doneţk între 2004 şi 2016.

Românul a semnat un contract pe doi ani, cu opţiune de prelungire pentru încă unul.

"Vreau să-l prezint pe Mircea Lucescu, unul dintre cei mai buni antrenori din lume", a spus preşedintele clubului, Igor Surkis. "Sper că odată cu sosirea lui va avea loc o renaştere a tradiţiei lui Dinamo Kiev", a adăugat Surkis.

Cu Lucescu la cârmă, Şahtior Doneţk a cucerit opt titluri de campioană a Ucrainei, şase Cupe şi şapte Supercupe. O menţiune specială pentru tehnicianul român este câştigarea Cupei UEFA în sezonul 2008-2009, după o finală cu Werder Bremen (2-1 după prelungiri).

Dinamo Kiev a încheiat ultimul campionat pe locul al doilea, la 23 de puncte de campioana Şahtior, fiind antrenată de fostul internaţional Alexei Mihailicenko.

Dinamo Kiev a fost cea mai titrată echipă din URSS, câştigând de 13 ori campionatul acestei ţări, precum şi nouă cupe naţionale şi două Cupe ale Cupelor (1975, 1986). După destrămarea URSS, Dinamo a devenit de 15 ori campioană a Ucrainei, ultima oară în 2016, şi a câştigat de 12 ori Cupa Ucrainei, ultima oară în acest an.

Cel mai celebru antrenor din istoria clubului este Valeri Lobanovski (1939-2002).
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…