Fotbal: Mihai Teja (FCSB) - Este provocarea carierei să antrenez aici

Fotbal: Mihai Teja (FCSB) - Este provocarea carierei să antrenez aici

Noul antrenor al echipei FCSB, Mihai Teja, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că preluarea conducerii tehnice a formaţiei roş-albastre este în mod clar "provocarea carierei" pentru el.

"Am revenit la echipa la care am fost secund trei ani şi am fost şi junior. Sunt onorat, dar în acelaşi timp să antrenez aici este o mare provocare pentru mine. Este clar provocarea carierei. Îmi doresc foarte mult să reuşesc pentru că sunt un antrenor tânăr. Pentru mine este un pas înainte în carieră. FCSB este cea mai bună echipă din ţară, o echipă obişnuită cu accederea în grupele cupelor europene. În ultimii 12-13 ani a fost o prezenţă constantă în grupe şi îmi doresc să reuşesc acelaşi lucru şi eu", a spus el.

"La început am fost surprins de interesul patronului (n.r. - finanţatorul Gigi Becali), pentru că nu puteam să cred că se va întâmpla atât de repede. Dar mă bucur că patronul s-a gândit la mine şi că îmi dă încredere, sper să nu dezamăgesc. Dânsul m-a căutat în ziua de Crăciun. Orice Crăciun e frumos, dar acesta a fost unul special", a adăugat tehnicianul.

Teja a menţionat că presiune există la orice echipă şi că riscul de a fi demis după doar câteva meciuri şi l-a asumat atunci când s-a apucat de antrenorat. "Îmi doresc să fac performanţă şi să câştig campionatul, pentru că acesta este obiectivul. Presiune există peste tot, şi la Gaz Metan Mediaş după trei etape cred că eram deja înlocuit cu Flavius Stoican prin presă... Deci presiune e peste tot, şi la Liga a II-a sau a III-a, pentru că toate conducerile vor rezultate şi imediat, dacă se poate. Dar noi, ca antrenori, când am început această meserie am ştiu foarte bine în ce ne băgăm. Ăsta este riscul meseriei. La echipele mari trebuie să câştigi fiecare meci, e presiune, ştiu, dar îmi asum responsabilitatea. Este numai responsabilitatea mea. Eu îmi doresc să formez o echipă care să arate un fotbal bun. Apoi cred că toată lumea va fi mulţumită dacă echipa va avea rezultate", a afirmat el.

Noul antrenor susţine că pentru moment nu va schimba sistemul de joc folosit de predecesorul său, Nicolae Dică: "Deocamdată vreau să continuăm în sistemul 4-2-3-1, dar prin dinamica jocului se schimbă sistemele fără nicio problemă. Vom vedea, voi discuta şi cu jucătorii, cum se simt ei mai bine... Am foarte mulţi jucători ofensivi şi ei vor aduce un aport din punct de vedere al golurilor, dar cu siguranţă trebuie să facem şi faza defensivă".

Mihai Teja a precizat că va încerca să îşi impună principiile de joc în stagiul de pregătire din Spania. "Rezultatele din perioada de pregătire sunt importante. Pe de altă parte, voi încerca să impun cât mai mult principiile mele şi să încerc împreună cu băieţii să formăm un grup unit. Ăsta e lucrul cel mai important, pentru că numai grupul poate aduce rezultate, nu calităţile individuale. Nu e uşor să câştigi un titlu, toate meciurile de acum înainte vor fi grele. Există un echilibru în campionat. Noi însă avem o echipă bună, o echipă cu mare calitate, iar eu consider că pot realiza obiectivul cu jucătorii pe care îi am la dispoziţie", a mai afirmat el.

Lotul formaţiei FCSB s-a reunit, marţi, în vederea reluării pregătirilor, iar în perioada 10-24 ianuarie va efectua un stagiu de pregătire la Marbella (Spania), în cadrul căruia va disputa trei partide amicale cu FC Lucerna (17 ianuarie), Shanghai Shenhua (20 ianuarie) şi Dinamo Kiev (23 ianuarie).

Mihai Teja (40 de ani) a fost numit, la 27 decembrie, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FCSB, în locul lui Nicolae Dică, tehnician care a părăsit vicecampioana după înfrângerea cu scorul de 0-2 în faţa liderului clasamentului, CFR Cluj.

Teja, care a semnat un contract valabil un an şi jumătate, a mai antrenat în cariera sa de până acum formaţiile Universitatea Cluj, selecţionata Under 21 a României, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş. De asemenea, el a fost antrenor secund la echipele Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Standard Liege şi Mouscron.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...