Fotbal: Mihai Teja - La FCSB am şansa să fac performanţă, dar nu voi ţine de scaun

Fotbal: Mihai Teja - La FCSB am şansa să fac performanţă, dar nu voi ţine de scaun

Noul antrenor al echipei de fotbal FCSB, Mihai Teja, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că la formaţia roş-albastră are şansa să facă performanţă, dar a ţinut să precizeze că nu va ţine de scaun dacă nu va reuşi acest lucru.

"În performanţă nu există relaţii de rudenie sau de familie. În performanţă trebuie să câştigi. Nu am venit aici pentru că suntem amândoi în comunitatea de aromâni, ci pentru că domnul Becali crede foarte mult în ceea ce putem face împreună. E un prilej foarte bun, o şansă pentru mine să fac performanţă, dar eu nu voi ţine de scaun. Vreau să îmi încerc şansa şi să fac în aşa fel încât FCSB să joace un fotbal bun şi să aibă rezultate. Numai aceste lucruri te ţin ca antrenor, în rest sunt doar discuţii. Vor fi 6 luni în care domnul Becali mi-a spus că nu se bagă, dar nu voi omul care să nu aibă totuşi o discuţie cu dânsul sau cu MM. Pentru că niciun om nu le ştie pe toate", a spus Teja.

"Sunt un antrenor tânăr care vrea să facă performanţă. Eu am venit să îmi croiesc un drum în viaţă. Sper să nu dezamăgesc şi să răsplătesc încrederea domnului Becali. Nu e un test perioada asta de 6 luni. Presiune există peste tot, asta e viaţa antrenorului. Dar dacă nu încerci să dovedeşti mai mult, atunci mai bine rămâi acasă. M-am apucat de meseria asta din pasiune. Dacă nu credeam că mă pot impune în vestiarul acestei echipe atunci i-aş fi spus domnului Becali că nu sunt pregătit să vin. Dar eu ştiu ce pot şi ştiu ce se doreşte aici. Eu am făcut junioratul la Steaua, apoi am mai fost 3 ani când am lucrat cu domnul Becali. Aici e un brand, o echipă mare, un club cu pretenţii", a adăugat el.

Mihai Teja a precizat că va construi o echipă puternică în pauza competiţională din iarnă. "E o luptă deschisă şi cu CFR Cluj şi cu alte echipe. Dar noi avem un lot foarte bun. Iar cu cei 3-4 jucători pe care îi vom cumpăra cu siguranţă vom face o echipă puternică. Jucătorii pe care îi doresc sunt din campionatul intern. Printre ei sunt şi de la Gaz Metan Mediaş. Lotul de acum este foarte bun pentru că domnul Becali a luat întotdeauna cei mai buni jucători. Au calitate foarte bună şi se pot bate la campionat. Sunt jucători tineri care au calităţi foarte bune şi împreună putem să ne atingem obiectivele. Staff-ul este în completare, îl voi anunţa în câteva zile. Vor fi doi antrenori secunzi, un preparator fizic şi aşa mai departe", a afirmat el.

Tehnicianul a precizat că şi-a reziliat de comun acord contractul cu fostul său club, Gaz Metan Mediaş. "La Mediaş am rezolvat. Mulţumesc celor din conducere că au fost de acord să plec de acolo. Le-am spus că vreau să fac o schimbare şi să fac performanţă mult mai mare", a mai spus el.

Teja nu a fost încă felicitat pentru instalarea la FCSB de Mircea Rednic, prietenul său care în prezent este antrenor la clubul rival Dinamo: "Nu m-a sunat Mircea Rednic, am vorbit doar de Sărbători, atât. Sunt prieten cu Mircea Rednic, vorbim tot timpul la telefon. Pentru Mircea îmi doresc ca Dinamo să ajungă în play-off, normal, dar trebuie să fim realişti, e destul de greu".

Mihai Teja (40 de ani) a fost numit, joi, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal FCSB, în locul lui Nicolae Dică , tehnician care a părăsit vicecampioana după ultimul meci din acest an, 0-2 cu CFR Cluj.

Teja, care a semnat un contract valabil 1 an şi jumătate, a mai antrenat în cariera sa de până acum formaţiile Universitatea Cluj, selecţionata Under 21 a României, Dinamo, Pandurii Târgu Jiu şi Gaz Metan Mediaş. De asemenea, el a fost antrenor secund la echipele Astra Ploieşti, Petrolul Ploieşti, Standard Liege şi Mouscron.
AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”