Fotbal: Mircea Lucescu ar putea fi numit director sportiv la Beşiktaş (presă)

Fotbal: Mircea Lucescu ar putea fi numit director sportiv la Beşiktaş (presă)

Antrenorul român Mircea Lucescu ar putea fi noul director sportiv al clubului de fotbal Beşiktaş Istanbul, a scris joi presa din Turcia.

Jurnaliştii turci au speculat iniţial în legătură cu numirea lui Lucescu în funcţia de antrenor al lui Beşiktaş, în locul lui Şenol Guneş, care se va despărţi de "vulturii negri" la sfârşitul acestui sezon. Preşedintele clubului, Fikret Orman, reales în această lună, ia în calcul aducerea lui Lucescu pe postul de director sportiv, urmând ca pregătirea echipei să fie încredinţată unui tehnician mai tânăr, scrie Daily Sabah.

Lucescu, care va împlini 74 de ani pe 29 iulie, a fost demis în februarie de la conducerea naţionalei Turciei, pe care a pregătit-o timp de un an şi jumătate, fără să obţină rezultate notabile. Locul său la naţională a fost luat chiar de Guneş.

Lucescu a antrenat-o pe Beşiktaş între 2002 şi 2004. În 2003, echipa a câştigat campionatul, la centenarul clubului. Sezonul următor a fost mult mai slab, românul acuzând arbitrajul părtinitor. El a avut succes şi la altă formaţie din Istanbul, Galatasaray (2000-2002).

Ca posibili antrenori la Beşiktaş, media din Turcia îi mai menţionează pe Tayfun Korkut, Okan Buruk şi Abdullah Avci.

Beşiktaş mai are un meci din actualul campionat, pe care îl va încheia pe locul 3 sau 4, asigurându-şi prezenţa în viitoarea ediţie a Europa League.
AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

4 De citit!

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!