Fotbal: Mircea Lucescu, favorit să preia funcția de selecționer al naționalei Turciei

Fotbal: Mircea Lucescu, favorit să preia funcția de selecționer al naționalei Turciei

Tehnicianul român Mircea Lucescu este văzut drept favorit pentru preluarea postului de selecționer al naționalei de fotbal a Turciei, după ce Șenol Guneș și Abdullah Avci au refuzat oferta federației, relatează cotidianul Sabah.

Presa locală a scris că federația turcă (TFF) a ajuns la o înțelegere pentru numirea lui Mircea Lucescu la cârma echipei naționale.

După demisia neașteptată a lui Fatih Terim, săptămâna trecută, președintele TFF, Yildirim Demiroren s-a întâlnit cu Șenol Guneș, antrenorul campioanei Beșiktaș, pentru a discuta preluarea funcției de selecționer. Conducerea clubului a refuzat, însă, să-i permită lui Guneș să antreneze echipa națională în cele patru meciuri rămase din campania pentru Cupa Mondială din 2018.

După refuzul lui Guneș, oficialii TFF s-au îndreptat spre Abdullah Avci, care a terminat cu Medipol Bașakșehir pe locul secund în sezonul trecut și a jucat finala Cupei Turciei.

Avci a mai antrenat echipa națională între 2011 și 2013, înainte de a părăsi funcția, preluată apoi de Fatih Terim.

Și Bașakșehir s-a opus ideii de a-i permite lui Avci să pregătească echipa națională. Cum propunerea a venit într-o perioadă complet nepotrivită pentru club, care se pregătește de manșa secundă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, cu FC Bruges (3-3 în deplasare), președintele Goksel Gumusdag s-a opus cu fermitate.

TFF nu a rămas cu altă opțiune decât aceea de a îl lua în calcul pe Mircea Lucescu pentru funcția de selecționer. Tehnicianul român a avut mandate excelente la Galatasaray, Beșiktaș și la echipa ucraineană Șahtior Donețk.

Potrivit presei, administratorul TFF, Ali Durust, un prieten apropiat al lui Lucescu, s-a deplasat în România pentru a discuta personal problema.

Interesant este că președintele clubului Galatasaray, Dursun Ozbek, este și el în România pentru a se întâlni cu Lucescu pentru o potențială ofertă de a prelua echipa ''Cim Bom'', relatează televiziune NTV Spor. Conducerea clubului Galatasaray și mai ales suporterii și-au manifestat nemulțumirea față de antrenorul croat Igor Tudor și există speculații legate de plecarea acestuia.

Mircea Lucescu a câștigat Supercupa Europei cu Galatasaray în 2000, învingând-o pe Real Madrid. ''Leii'' au jucat sferturi de finală în Liga Campionilor, cu Lucescu pe bancă, fiind eliminați în sezonul 2000-01 de Real Madrid. În următorul sezon, Galatasaray a câștigat campionatul și a fost eliminată din turul al doilea al Champions League, Lucescu fiind demis la finalul sezonului și înlocuit cu Fatih Terim.

După despărțirea de Galatasaray, Lucescu a semnat pentru rivala Beșiktaș în iunie 2002. Sezonul a început bine, dar a doua parte a fost dezastruoasă, iar Lucescu a decis să părăsească Turcia. În 2004 a preluat echipa Șahtior Donețk, cu care a dominat fotbalul din Ucraina și a dus-o printre cluburile importante din Europa.

Lucescu este liber de contract după ce s-a despărțit de clubul rus Zenit Sankt Petersburg.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale