Fotbal: Mircea Lucescu, noul antrenor al echipei ruse Zenit Sankt Petersburg

Fotbal: Mircea Lucescu, noul antrenor al echipei ruse Zenit Sankt Petersburg

Antrenorul român Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani, cu opțiune pentru un sezon suplimentar, cu echipa rusă de fotbal Zenit Sankt Petersburg, a anunțat impresarul Arkadi Zaporojanu, citat de agenția TASS.

"Contractul a fost semnat în această noapte (luni spre marți). Acordul este unul '2+1', dar putem spune că este un contract complet pe trei ani, deoarece are o clauză conform căreia, după încheierea celui de-al doilea an, niciuna dintre părți nu notifică în scris celeilalte rezilierea contractului și intră în mod automat în vigoare al treilea an", a declarat agentul.

Mircea Lucescu (70 ani) s-a despărțit recent de formația ucraineană Șahtior Donețk, pe care a pregătit-o timp de 12 sezoane, începând din 2004, și cu care a cucerit 8 titluri de campion al Ucrainei, 6 Cupe și 7 Supercupe naționale. De asemenea, în sezonul 2008/2009, tehnicianul român a reușit să câștige ultima ediție a Cupei UEFA cu Șahtior Donțek.

Zenit Sankt Petersburg, grupare sponsorizată de gigantul Gazprom, a încheiat acest sezon pe locul al treilea în campionatul Rusiei, sub comanda antrenorului portughez Andre Villas Boas, care a pregătit gruparea din fosta capitală imperială începând din martie 2014.

Cu tehnicianul lusitan la cârmă, Zenit a câștigat campionatul național în sezonul 2014/2015, Supercupa (2015) și Cupa Rusiei (2016).

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Vlad Constantinescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

4 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

5 VIDEO Imagini virale cu un BMW, la Pitești