Fotbal: Mircea Rednic va renunța din vară la funcția de antrenor principal al echipei Dinamo

Fotbal: Mircea Rednic va renunța din vară la funcția de antrenor principal al echipei Dinamo

Tehnicianul Mircea Rednic a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că va renunța la funcția de antrenor principal al echipei de fotbal Dinamo la finalul acestui sezon, când îi expiră contractul cu gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare, precizând că nu se simte "apreciat și respectat" de acționarul majoritar Ionuț Negoiță.

"Concluzia generală este de dezamăgire. Nu după negocierile pentru prelungire, ci de ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Mai ales că după meciul cu Astra, Ionuț (n.r. — finanțatorul Ionuț Negoiță) nu m-a căutat, iar ieri am văzut comunicatul din partea lui. M-a sunat aseară, dar am văzut târziu apelul lui. Și asta m-a făcut să decid să nu mai continui la Dinamo din vară. Sigur, sută la sută. Din moment ce nu ești apreciat și respectat eu nu pot să mai continui. Acum anunț oficial, nu i-am comunicat (n.r. — lui Ionuț Negoiță). Nu i-am anunțat nici pe jucători. Nu există nimic care să mă facă să mă răzgândesc. Eu am avut contract un an. Am terminat sezonul regulat pe locul doi și am întâlnit Steaua de șase ori și nu am pierdut. Iar prin asta i-am făcut pe suporteri să fie mândri de echipa Dinamo și să nu mai fie umiliți de Steaua. Eu am zis că vin și gratis la Dinamo, și am venit, pentru că acesta e cel mai mic salariu pe care l-am avut de când am început cariera de antrenor. Ba nu, mint, am avut 5.000 de euro când eram secundul lui Boloni la echipa națională. Și când am venit la Dinamo nici nu m-am uitat pe contract, pentru că aveam niște clauze... puteam fi dat afară în orice moment", a spus Rednic.

El s-a arătat dezamăgit de anunțul făcut de Negoiță în care acesta a afirmat că va continua negocierile pentru prelungirea contractului în funcție de rezultatul din finala Cupei României cu CFR Cluj. "Au apărut în presă tot (n.r. — detalii din cadrul negocierilor), e ca o carte deschisă, dar clauzele alea drăguțe nu au apărut. Ei au făcut o ofertă, eu am făcut o contraofertă, nu am intrat în amănunte. Am zis că vom discuta după meciul din Cupă. Dar când văd că se spune că așteptăm rezultatul din Cupa României... păi după ce am făcut eu la Dinamo în perioada asta?... S-au făcut lucruri bune, am ajuns în finala Cupei după ce am eliminat la rând Pandurii, Astra, Steaua. Deci echipele de pe primele trei locuri. Așa că dacă nici aceste rezultate nu îi dă o anumită siguranță domnului Negoiță... Nu sunt supărat pe domnul Negoiță, el e patronul, el investește, are strategia lui. Dar prin ce a făcut mi-a arătat că nu are încredere în mine. Și are încredere în toți specialiștii ăia care sunt la RIN și care comandă toate prostiile care apar în presă. Acum să se sfătuiască cu ei și să aleagă antrenorul", a menționat Rednic.

Tehnicianul nu înțelege de ce acționarul majoritar consideră că trebuia să promoveze mai mulți jucători tineri în condițiile în care Dinamo a fost în mai multe etape echipa cu cea mai mică medie de vârstă din Liga I. "Chiar am văzut că sunt comparat cu Stoican la rezultate, dar sunt un pic mai scump ca el. Nu are rost. În plus, proiectul pe care mi l-a propus domnul Negoiță nu coincide cu ceea ce doresc să fac eu pentru Dinamo. E un proiect la care eu nu vreau să particip. Nu vreau să intru în amănunte legat de proiect... dar dacă spui că eu nu am promovat tineri? Păi pe cine să mai promovez pe frații lor, pe copiii lor, pe cine să mai promovez? Am fost de atâtea ori declarată echipa cea mai tânără a etapei, pe cine să mai promovez? Dar nu asta contează. Sper ca cei care vor veni să facă mult mai bine decât am făcut eu. Am văzut că sunt nume grele propuse, antrenori foarte buni, Stoican, care poate să revină... Eu sper să continue munca mea", a adăugat antrenorul.

Mircea Rednic nu știe dacă jucătorii care au venit la propunerea lui vor pleca în condițiile actuale, dar precizează că își dorește foarte mult să câștige Cupa României, un trofeu care îi lipsește din palmares ca antrenor la Dinamo. "Nu știu dacă jucătorii pleacă, e treaba lor. Dar au contracte, nu pot să plece de capul lor. Contractul meu se termină pe 31 mai. Oferte am și am avut. Din străinătate. Nu zic că nu mai vin în țară. E frumos aici, e agitație, la tiroida mea exact de asta am nevoie, de stres. Voi analiza și voi lua o decizie zilele următoare. Mai avem două meciuri, primul cu Viitorul și de abia am reușit să fac un lot de 16 jucători de câmp. O să fie un meci interesant, pentru că ne dorim să încheiem campionatul cu o victorie. Iar în finală îmi doresc foarte mult să câștigăm, pentru că îmi lipsește din palmares o Cupă cu Dinamo", a mai spus Rednic.

În cadrul conferinței de presă, Mircea Rednic i-a răspuns lui Marius Șumudică, antrenor care afirmase după meciul Astra Giurgiu — Dinamo, scor 4-2, că jucătorii săi i-au bătut pe adversari chiar și după ce băuseră 50 de șampanii și 7 lăzi de bere. "Șumi este un antrenor bun, dar nu știe să se comporte nici când pierde, nici când câștigă. Când pierde ori îl ia inima și se duce la spital, ori primește brichete din cer. Iar când câștigă își ia la mișto adversarul. Să nu uite că Dinamo a luat 9 puncte Stelei. Și el e campion și pentru munca lui și pentru munca echipei lui. Și să nu uite că el nu a format o echipă, el a găsit acolo o echipă. Sunt șase jucători care acum patru ani au lucrat cu mine. Nu că am eu un merit, dar erau acolo. El a preluat o echipă. Iar meritul lui este că a gestionat o echipă prin perioada prin care a trecut. Dar e bine să-și respecte și colegii și echipele", a precizat Rednic.

Antrenorul Mircea Rednic a fost instalat la conducerea tehnică a echipei Dinamo la 5 mai 2015, contractul semnat fiind valabil până la 31 mai 2016.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu