Fotbal: Mirel Rădoi - Alibec va da mai mult la naţională pentru că vrea să facă pasul în străinătate

Fotbal: Mirel Rădoi - Alibec va da mai mult la naţională pentru că vrea să facă pasul în străinătate

Selecţionerul primei reprezentative de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă online, că atacantul Denis Alibec va da mai mult la echipa naţională în meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria decât în trecut deoarece îşi doreşte să se transfere la un club din străinătate în această perioadă.

"În momentul de faţă el va da mai mult la naţională decât a dat în trecut, pentru că vrea să facă pasul în străinătate. Venind la echipa naţională, Denis Alibec are un avantaj în plus. Va trebui să dea mai mult decât până acum, inclusiv la antrenamente", a spus selecţionerul.

Acesta a explicat că Mario Camora, jucător care a dobândit cetăţenia română de curând, nu a fost convocat pentru primele două meciuri ale selecţionatei României din Liga Naţiunilor deoarece încă nu are toată documentaţia necesară.

"În momentul de faţă vorbim de o calificare la Campionatul European şi cred că pentru noi, pentru România, viitorul apropiat este cel mai important. Din păcate Mario Camora nu a putut fi prezent la această acţiune pentru că juridic nu a îndeplinit toate criteriile. Dar foarte multe persoane care vorbesc acum despre vârsta lui, nu ştiu felul cum se antrenează Camora. Iar eu cred că în momentul de faţă contează mai puţin vârsta la el", a precizat Rădoi.

În opinia tehnicianului, meciurile cu Irlanda de Nord şi Austria nu sunt teste pentru jucătorii convocaţi în premieră la naţională. "Nu e vorba despre un test pentru jucătorii convocaţi în premieră. Nu e vorba despre experienţe, pur şi simplu sunt nişte criterii pe care noi le luăm în calcul. Nu am venit aici să inventăm jucători, suntem aici să creăm ceva", a afirmat el.

Mirel Rădoi a menţionat că l-ar desemna pe Ciprian Deac să execute un penalty pentru echipa naţională, chiar dacă în ultimele două partide ale formaţiei CFR Cluj a ratat două lovituri de la 11 metri: "Aş avea curaj să îl desemnez să bată penalty la naţională. Am avut în trecut un episod cu Nicuşor Stanciu la FCSB, când a ratat două penalty-uri la rând. După meci i-am spus că şi dacă aveam un al treilea penalty tot pe el îl puneam să bată. I-am explicat şi de ce... pentru că dacă rata alt jucător, atunci aş fi avut doi jucători terminaţi din punct de vedere moral în teren... aşa că am riscat cu el şi a rămas doar un singur jucător. Aşa că şi acum cu Deac, eu aş miza pe el fără nicio problemă".

Antrenorul a explicat motivele pentru care jucătorii Claudiu Keşeru, Alexandru Mitriţă şi Silviu Lung Jr. nu au fost convocaţi. "În ceea ce îl priveşte pe Mitriţă, am căzut de acord cu el şi clubul să nu vină pentru că ar fi pierdut acolo două meciuri şi chiar şi un al treilea. Apoi, Mitriţă dacă venea, la întoarcerea în America intra automat în carantină 14 zile. Keşeru a venit după o operaţie de menisc, a început bine, a avut apoi situaţia legată de coronavirus. Deşi a revenit cu gol la echipa lui, am discutat cu doctorul şi am decis că era destul de riscant să vină să joace 2 meciuri cu naţionala pentru că se putea accidenta. Silviu Lung Jr a fost sincer, şi îl apreciez pentru asta, şi a spus că în momentul de faţă dacă ar veni la naţională va fi un dezavantaj pentru toată lumea pentru că el nu s-a antrenat de 5 săptămâni. În plus, nici situaţia lui la echipa de club nu e clară şi de asta noi l-am înţeles", a precizat tehnicianul.

În ceea ce îl priveşte pe Dennis Man, acesta a fost lăsat să joace pentru naţionala de tineret pentru că nu putea evolua la prima reprezentativă în meciul cu Irlanda de Nord din motive tactice: "Dennis nu înseamnă că nu e pregătit la acest moment. Eu am lucrat cu el, am trăit clipe de bucurie cu el, e un jucător devotat care s-a sacrificat pentru naţionala de tineret... însă acum nu ne bazăm pe el pentru primul meci pentru că vom avea un sistem de joc unde extremele sau mijlocaşii laterali nu intră în calcul. Şi se putea ca el fie cu noi, dar să nu joace, iar atunci şi naţionala de tineret avea de pierdut. El e liderul generaţiei de tineret şi e important să aibe continuitate. Asta nu înseamnă că pe viitor nu va fi convocat sau că nu are valoare de naţionala de seniori. Iar în categoria asta ar putea intra la fel de bine şi Mihăilă".

Selecţionerul este de părere că transferul lui Răzvan Marin de la Ajax la Cagliari ar fi de bun augur pentru naţională. "Este o veste bună transferul lui atât pentru echipa naţională cât şi pentru el. Răzvan nu a fost convocat acum după o discuţie cu el, cu Cagliari, cu antrenorul Di Francesco... şi am decis că e mai bine pentru toată lumea ca Răzvan să continue la club acum, pentru că el nu a făcut decât prima parte a pregătirii cu Ajax. Exista posibilitatea ca el să ajungă la o echipă (n.r. - Cagliari), iar antrenorul să nu îl ştie foarte bine... în plus Răzvan trebuie să cunoască foarte bine filosofia noii echipe şi a noului său antrenor", a mai spus Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 4 septembrie (ora 21:45), la Bucureşti, selecţionata Irlandei de Nord, şi la 7 septembrie (ora 21:45), la Klagenfurt, reprezentativa Austriei, în primele două partide din noua ediţie a Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (V-editor: Marius Ţone, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia