Fotbal: Mirel Rădoi - Mai sunt şanse de calificare la Cupa Mondială din 2022

Fotbal: Mirel Rădoi - Mai sunt şanse de calificare la Cupa Mondială din 2022

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Arena Naţională, că mai sunt şanse de calificare la Cupa Mondială din 2022, în ciuda debutului neconvingător din preliminarii.

''Mai sunt şanse de calificare la Cupa Mondială din 2022, dar va trebui ca lucrurile pe care noi vrem să le vedem în timpul unei partide să se modifice ca să putem face pasul următor către victorie, pentru că la un moment dat ajungem doar să jucăm frumos fără să avem puncte, fără să fim eficienţi şi atunci cred că lucrurile nu sunt în regulă şi va trebui făcută o schimbare'', a spus Rădoi, care a evitat să dea procente.

Selecţionerul a menţionat că este în continuare supărat după ultimele rezultate ale naţionalei.

''Supărarea rămâne pentru ultimele rezultate. Simplul fapt că trebuie să mergem mai departe pentru a încerca să avem rezultate mult mai bune decât am avut până acum ne face încrezători. Evident că greşelile din acea partidă (cu Armenia, n. red.) cred că nu m-au supărat doar pe mine, cred că şi suporterii, şi pe jucători. Am avut o discuţie cu ei imediat după meci, sper că au înţeles ceea ce trebuiau să înţeleagă din mesajul meu, din discuţiile cu ei, dar şi din declaraţiile publice'', a explicat Rădoi.

Mirel Rădoi a precizat că a făcut un raport de activitate după primele meciuri din campania CM 2022, dar acesta nu va fi public: ''Am făcut un raport, am avut o discuţie cu Federaţia în care am spus că raportul nu va fi făcut public decât, dacă vor dori, după plecarea mea de la echipa naţională. E un raport în care explicăm toate motivele, începând de la selecţie, antrenamente, până la ceea ce s-a întâmplat acolo. Este gata, va fi pus la dispoziţia Federaţiei, dar nu va fi făcut public''.


Foto: (c) ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO


Antrenorul echipei naţionale nu exclude posibilitatea ca mesajul pe care îl transmite staff-ul tehnic jucătorilor să nu fie aşa de clar cum credea: ''Este posibil ca noi să nu fi transmis mesajul foarte clar către jucători, trebuie să ne gândim sub ce formă să comunicăm cu ei, poate nu am fost bine înţeleşi, dar asta nu înseamnă că numai o parte sau alta este de vină. E clar că vina este comună pentru rezultate din ultima perioadă la echipa naţională şi nimeni nu este mulţumit de ele. La fel de bine mai avem de îmbunătăţit şi jocul, indiferent cât de bine am juca, la un moment dat trebuie să jucăm bine şi să aducem şi puncte''.

''Încerc să le transmit jucătorilor, ca om în primul rând, echilibrul, ca jucător, o parte din agresivitate, şi nu mă refer la alea când săream la cap şi mai lăsam cotul în spate şi urma cartonaşul roşu, ci mă refer la agresivitatea pozitivă, la momentele dificile din timpul unui joc când trebuie să-ţi ajuţi colegul, să încurajezi echipa. După aceea depinde de personalitatea fiecăruia, pentru că dacă cineva nu e făcut pentru lucrul acela e foarte greu doar dintr-o simplă comunicare, doar dintr-un dialog să înţeleagă'', a afirmat Rădoi.

Rădoi a precizat că nu a avut niciun moment intenţia de a demisiona, dar a arătat că în momentul în care va considera că nu mai poate aduce nimic în plus va renunţa: ''Am avut câteva momente şi discuţii cu Federaţia în care am explicat ceea ce s-a întâmplat, cum vedem noi, care sunt soluţiile pentru viitor şi am spus că în momentul în care ajungem la ideea că nu mai au încredere în staff-ul nostru, în ideile noastre, în acest proiect, nu vom sta să ne legăm de nicio clauză. Dacă nu mai aveam încredere nu mai eram în faţa dvs. Şi când am fost la FCSB, în momentul în care am crezut că nu mai putem aduce nimic în plus am renunţat, nu am ţinut cont de salarii, de prietenii, de absolut nimic''.

În primele sale meciuri din preliminariile CM 2022, România a învins Macedonia de Nord cu 3-2 şi a pierdut cu Germania (0-1 acasă) şi Armenia (2-3 la Erevan).
AGERPRES (V, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro