Fotbal: Mourinho (Manchester United) - ''Poeții nu câștigă multe trofee''

Fotbal: Mourinho (Manchester United) - ''Poeții nu câștigă multe trofee''

Antrenorul echipei Manchester United, portughezul Jose Mourinho, a declarat că ''poeții nu câștigă multe trofee'', după ce ''diavolii roșii'' au cucerit trofeul Europa League, miercuri, în urma finalei cu Ajax Amsterdam.

''Sunt mulți poeți în fotbal, dar poeții nu câștigă multe trofee'', a declarat Mourinho după finala în care echipa sa a fost dominată de Ajax, o echipă tânără, cu o medie de doar 22 de ani.

''Este finalul unui sezon foarte dificil. Însă, un sezon foarte, foarte bun'', a mai spus tehnicianul lusitan, care a făcut din United al cincilea club din istorie care câștigă cele trei trofee europene intercluburi (Cupa Campionilor Europeni/Champions League, Cupa Cupelor, Cupa UEFA/Europa League), după Juventus, Ajax, Bayern Munchen și Chelsea.

În primul său sezon la Manchester United, José Mourinho, foarte criticat pentru evoluțiile echipei, a câștigat Europa League, Cupa Ligii engleze și Community Shield (Supercupa Angliei), la care se adaugă calificarea în grupele Ligii Campionilor, în ciuda clasării pe locul 6 în Premier League.

Mourinho a comentat cinic desfășurarea finalei Europa League: ''Știam că suntem mai buni decât ei și am profitat de slăbiciunile lor''.

Manchester United a câștigat în premieră Europa League la fotbal , miercuri seara, după ce a învins-o pe Ajax Amsterdam cu scorul de 2-0 (1-0), în finala desfășurată pe Friends Arena din Stockholm. Manchester United s-a impus prin golurile marcate de Paul Pogba (18) și Henrih Mhitarian (48).

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale