Fotbal: Mourinho îi transformă pe jucătorii normali în jucători buni, spune Cristian Chivu

Fotbal: Mourinho îi transformă pe jucătorii normali în jucători buni, spune Cristian Chivu

Jose Mourinho îi transformă pe jucătorii normali în jucători buni, iar pe cei buni, în fenomene, a declarat, pentru La Gazzetta dello Sport, fostul fotbalist român Cristian Chivu, care a evoluat în Serie A la AS Roma şi Inter Milano, la ultima dintre aceste echipe sub comanda antrenorului portughez.

Chivu a vorbit despre Mourinho după ce actuala formaţie a acestuia, AS Roma, a câştigat miercuri prima ediţie a Europa Conference League, învingând-o în finală pe Feyenoord (1-0) .

"Mourinho te convinge că eşti puternic? Din jucătorii normali face unii buni, iar pe cei buni îi transformă în fenomene. Cum? Lucrând la puterea ta mentală: cea care te face să depăşeşti limitele sau momentele de dificultate care există în timpul unui meci sau al unui sezon", a afirmat fostul fundaş al naţionalei României.

Despre finala de miercuri, el a spus: "Victoria suferinţei? Mai ales în primele 20 de minute ale reprizei secunde. Dar Roma şi-a menţinut aşezarea compactă şi organizarea defensivă care au fost punctul său forte pe tot parcursul Conference."

Mourinho a câştigat toate cele cinci finale de cupe europene în care a ajuns, cu FC Porto (Cupa UEFA în 2003 şi Liga Campionilor în 2004), cu Inter Milano (Champions League în 2010), cu Manchester United (Europa League în 2017) şi cu AS Roma (Europa Conference League în 2022).

Chivu a fost jucătorul lui Mourinho la Inter Milano între 2008 şi 2010. Echipa lombardă a reuşit o triplă istorică în 2010, cucerind campionatul, Cupa Italiei şi Liga Campionilor. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor