Fotbal: Mutu - Chiar dacă Olanda porneşte cu prima şansă, noi îi vom face viaţa grea

Fotbal: Mutu - Chiar dacă Olanda porneşte cu prima şansă, noi îi vom face viaţa grea

Selecţionerul echipei naţionale Under 21, Adrian Mutu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă online, că deşi selecţionata Olandei porneşte cu prima şansă în meciul de debut al României de la Campionatul European de tineret, jucătorii săi sunt pregătiţi să le facă "viaţa grea" adversarilor.

"Băieţii sunt pregătiţi şi motivaţi, îşi dau seama de importanţa acestui turneu. Le-am spus că presiunea trebuie să o îmbrăţişeze şi să nu fie prea timoraţi din cauza ei. Ne jucăm şansele, iar mâine vom da totul pe teren. Nu vreau să spun cu ce ne-ar putea surprinde Olanda. Dar este o echipă foarte puternică, o echipă care ajunge cu uşurinţă în faţa porţii, care marchează cu uşurinţă. De fapt, e echipa care a marcat cele mai multe goluri în preliminarii. Are jucători importanţi care au demonstrat şi la echipele lor de club că pot face diferenţa. Olanda e o echipă redutabilă. Dar şi noi suntem o echipă bună, am demonstrat asta în meciuri cu echipe precum Danemarca. Deci putem juca şi putem domina. Aşa că nu ne este teamă de Olanda. Suntem atenţi la ei, nu îi subestimăm, dar nici nu-i supraevaluăm. Chiar dacă Olanda porneşte cu prima şansă, noi îi vom face viaţa grea", a afirmat Mutu.

Selecţionerul le-a transmis jucătorilor săi să nu se mai compare cu cei din generaţia trecută care au atins faza semifinalelor la EURO 2019.

"Jucătorii au şi presiunea asta a rezultatului de la precedentul Campionat European de tineret şi nu e uşor. Le-am explicat clar că nu trebuie să se compare cu acea generaţie pentru că ei sunt diferiţi. Ei pot să aibă parcusul lor şi sper eu să scrie pagina lor de istorie pentru naţionala României. Emoţii sunt şi vor fi, le-am spus că vor avea înaintea fiecărui meci şi e normal să fie", a spus el.

"Jucătorii au muncit din greu pentru această calificare şi numai ei ştiu prin ce momente grele au trecut şi câte sacrificii au făcut. Au scena la dispoziţie pentru a arăta că merită să joace la acest nivel. Mă bucur că ei îşi impun obiective foarte înalte, înseamnă că vor să-şi depăşească limitele. Asta arată forţa acestui grup. Am încredere în băieţi şi sper să-şi îndeplinească visul", a adăugat tehnicianul.

Adrian Mutu a precizat că selecţionerul primei reprezentative a transmis un mesaj echipei naţionale de tineret înaintea startului Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia.

"Am vorbit cu Mirel Rădoi imediat după ce am auzit ce i s-a întâmplat, că e bolnav de COVD. I-am urat însănătoşire grabnică. Iar el ne-a transmis să avem încredere în forţele noastre, să avem multă baftă şi să reuşim să ieşim din această grupă. Sper ca la naţionala mare lipsa lui Mirel să nu se simtă. Normal că era mult mai bine dacă el se afla pe bancă. Jucătorilor le transmit să se dăruiască aşa cum numai ei ştiu şi să adune puncte", a precizat Mutu.

Reprezentativa de fotbal Under-21 a României se află în prezent la Budapesta unde va participa în perioada 24-31 martie la faza grupelor a Campionatului European de tineret din Ungaria şi Slovenia. Distribuită în Grupa A, alături de ţara gazdă, Germania şi Olanda, selecţionata României va disputa toate cele trei partide la Budapesta, pe Stadionul Uj Bozsik.

Programul României U21:
24 martie, 22:00: România - Olanda
27 martie, 19:00: Ungaria - România
30 martie, 19:00: Germania - România

Primele două clasate ale fiecărei grupe se vor califica în faza eliminatorie a competiţiei care se va disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...