Fotbal: Nasser al-Khelaifi, preşedintele PSG, pus sub acuzare pentru corupţie

Fotbal: Nasser al-Khelaifi, preşedintele PSG, pus sub acuzare pentru corupţie

Nasser al-Khelaifi, preşedintele clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, a fost pus sub acuzare pentru corupţie în afacerea de atribuire suspectă a Campionatelor Mondiale de atletism 2019, informează cotidianul L'Equipe.

Conducătorul qatarian a fost pus sub acuzare pentru "corupţie activă", reproşându-i-se vărsarea unei sume de bani preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Atletism, în timp ce avocatul său dezminte acuzaţiile.

Conform unei "surse judiciare", citată de cotidianul L'Equipe, Nasser al-Khelaifi, preşedintele clubului PSG, a fost pus sub acuzare pentru "corupţie activă" în cadrul anchetei privind atribuirea suspectă a Campionatelor Mondiale de atletism 2019 (28 septembrie - 6 octombrie) oraşului Doha, o afacere în care Yousef Al-Obaidly, actualul patron al BeIN Group, care este şi membru în consiliul de administraţie al clubului Paris Saint-Germain, a fost pus sub acuzare pentru acelaşi motiv.

Judecătorul de instrucţie de la tribunalul din Paris, Renaud Van Ruymbeke, îl bănuieşte pe Al-Khelaifi că a "validat" o plată de 3,5 milioane dolari în favoarea lui Lamine Diack, fostul preşedinte al IAAF, pentru a facilita obţinerea competiţiei, atribuită în 2017. La rândul său, Lamine Diack face obiectul unei anchete în justiţie.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro