Fotbal: Nasser al-Khelaifi, preşedintele PSG, pus sub acuzare pentru corupţie

Fotbal: Nasser al-Khelaifi, preşedintele PSG, pus sub acuzare pentru corupţie

Nasser al-Khelaifi, preşedintele clubului francez de fotbal Paris Saint-Germain, a fost pus sub acuzare pentru corupţie în afacerea de atribuire suspectă a Campionatelor Mondiale de atletism 2019, informează cotidianul L'Equipe.

Conducătorul qatarian a fost pus sub acuzare pentru "corupţie activă", reproşându-i-se vărsarea unei sume de bani preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Atletism, în timp ce avocatul său dezminte acuzaţiile.

Conform unei "surse judiciare", citată de cotidianul L'Equipe, Nasser al-Khelaifi, preşedintele clubului PSG, a fost pus sub acuzare pentru "corupţie activă" în cadrul anchetei privind atribuirea suspectă a Campionatelor Mondiale de atletism 2019 (28 septembrie - 6 octombrie) oraşului Doha, o afacere în care Yousef Al-Obaidly, actualul patron al BeIN Group, care este şi membru în consiliul de administraţie al clubului Paris Saint-Germain, a fost pus sub acuzare pentru acelaşi motiv.

Judecătorul de instrucţie de la tribunalul din Paris, Renaud Van Ruymbeke, îl bănuieşte pe Al-Khelaifi că a "validat" o plată de 3,5 milioane dolari în favoarea lui Lamine Diack, fostul preşedinte al IAAF, pentru a facilita obţinerea competiţiei, atribuită în 2017. La rândul său, Lamine Diack face obiectul unei anchete în justiţie.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată

2 Interesante amănunte...

3 Imagini care dau fiori soldaților ruși

4 De citit! / Replica unui grup de economiști ucraineni la afirmațiile lui Noam Chomsky despre războiul dintre Rusia și Ucraina

5 VIDEO Priviți, rușii aveau doar 10 bucăți, acum au mai rămas 9....